Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.440
% 2.29
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.440
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Terra’da Sular Durulmuyor: LUNA Mucidi Yeni Coin Peşinde!

Terra’nın mucidi Do Kwon, Terra (LUNA) ve UST’nin çöküşünden sonra hala kripto para alanında önemli bir tartışma konusu olarak karşımıza çıkıyor. Şimdi, Terra kurucusunun Terra 2.0’da yeni bir stablecoin yaratmayı planladığına dair iddialarla yeni bir söylenti ortaya çıktı. İşte detaylar…

LUNA mucidi için yeni iddia

Terra (LUNA)’da yeni ağ, bir oylama sonucu yayına girdi, ancak TerraUSD (UST) plana dahil edilmedi. Ardından 27 Mayıs’ta Do Kwon ve Terraform ekibi LUNA ve UST’nin çöküşünü çözmek için çalıştıktan sonra Terra 2.0’ı piyasaya sürüldü. Lansmanın ardından kullanıcılara airdrop yapıldı. Do Kwon’un mevcut planlarıyla ilgili haberler, içeriden bilgilere erişimi olduğunu iddia eden popüler bir hesap olan “FatMan” tarafından atılan bir tweet ile bozuldu. İddialar henüz Terra veya Do Kwon tarafından onaylanmadı veya reddedilmedi.

Do Kwon ile bağlantılı bir stablecoin şu anda topluluktaki en iyi haber olmasa da, merkezsizleşmenin sansürsüz paraya doğru önemli bir adım olduğunu düşünenler var. Bu durumda, Do Kwon’un Terra 2.0 üzerindeki merkezi olmayan stablecoin’i memnuniyetle karşılanabilir. Öte yandan, UST’nin çöküşü bu tür planlar için bir engel olabilir çünkü birçok insan hala Terra’nın sürdürülebilirliği konusunda şüpheci. UST ve LUNA çöktüğünde birçok kişi birikimlerini kaybetti. Terra tarafından oluşturulan yeni bir stablecoin, topluluğa fazla güven vermeyebilir.

Terraform Labs, LUNA’yı kötü bir şekilde ele aldı, Luna 2.0’ı geliştirdi ve insanlar hala onu satın almak için acele ediyor.

Yeni stablecoin çıkarsa UST’ye ne olacak?

Do Kwon’un eleştirmenleri yeni fikri kendi başına beğenmese de, TFL Terra 2.0’da tamamen teminatlı bir stablecoin oluşturmak isteseydi onu desteklemeyi düşünebileceklerini belirtti. B Terra 2.0, özellikle yeni LUNA tokeninin borsalarda çok ihtiyaç duyulan listelenmesi olmak üzere kripto pazarındaki çeşitli çevrelerden destek aldı. Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere birkaç gün önce, ticaret platformları da Luna airdrop’unu desteklemede etkili oldu. Ancak, yeni bir Terra stablecoin’ini listeleyip listelemeyecekleri belli değil. Ayrıca iddialar, topluluğu başka bir stablecoin oluşturulursa UST’ye ne olacağı hakkında sorularla baş başa bıraktı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir