Kriptolar:
29659
Bitcoin:
$60.999
% 0.49
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.03
Piyasa Değeri:
$2.26 T
% 0.79
Korku & Açgözlülük:
53 / 100
Bitcoin:
$ 60.999
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.26 T

Terra Virtua Nedir? TVK Coin Nasıl Alınır?

2021 yılında NFT sektörünün popülaritesindeki artışla birçok yeni proje ortaya çıktı. coinmuhendisi.com olarak, artırılmış gerçeklik (AR) ve değiştirilemez token (NFT) sektörüne odaklanan Terra Virtua’yı inceleyeceğiz. Bu makalede Terra Virtua nedir, ne sunar, TVK coin nedir, nasıl alınır, ne için kullanılır gibi merak edilen soruların yanıtlarını bulabilirsiniz. Gelin projeyi birlikte inceleyelim.

Terra Virtua nedir?

2017 yılında kurulan Terra Virtua, NFT’lerin hem dijital dünyada hem de sanal gerçeklik içerisinde deneyimleyebilmesine olanak tanımayı amaçlayan bir Blockchain projesidir. Proje, bu amacı nedeniyle kendini “NFT’lerle tam etkileşim sunan ilk AR platformu” olarak tanımlamaktadır. Proje, kullanıcıların NFT alım satımı yapabilmesi için bir pazar yeri ve dijital öğeleri deneyimlemeleri için bir sanal gerçeklik platformu sunmaktadır. Platformun yerel kripto para birimi TVK coin’dir. TVK, projenin sunduğu hizmetlerde çeşitli kullanım durumlarıyla öne çıkmaktadır.

Polygon Blockchain üzerine inşa edilen proje, kullanıcıların NFT öğeleri ile etkileşimlerini artırmak için oluşturduğu artırılmış gerçeklik platformunu herkes için erişilebilir kılmayı amaçlar. Bu nedenle, AR platformuna akıllı telefonlar, bilgisayarlar ve VR gözlükleri ile katılabilmeye imkân tanır. Projenin masaüstü uygulaması aracılığıyla kullanıcılar, NFT’leri 3 boyutlu bir biçimde deneyimleyebilir. Proje sahip olduğu ortaklıklarla da öne çıkmaktadır. Terra Virtua’nın Unreal Engine, Legendary Entertainment ve Paramount Pictures gibi önemli şirketlerle çeşitli iş birlikleri bulunur.

Çeşitli NFT koleksiyonlarını bünyesinde sunan proje, 30 Mart 2022 tarihinde Terra Virtua Studios isimli bir oyun geliştirme programını tanıttı. Proje bu amaç için Stainless Games isimli bir oyun şirketi ile ortaklık kurdu. Mevcut olarak metaverse alanında yer alan Terra, bu hamleyle endüstride genişlemeyi ve yerini sağlamlaştırmayı hedefliyor.

TVK coin nedir? Ne için kullanılır?

TVK coin, Terra Virtua’nın yerel kripto para birimi olarak piyasaya sürülen bir tokendir. Terra, 2017 yılında kurulmuş olmasına rağmen TVK’nın piyasaya sürülmesi 2021 yılında gerçekleşmiştir. TVK’nın maksimum arzı 1,2 milyar adet olarak sınırlandırılmıştır ve bu tokenin deflasyonist olduğunu göstermektedir. Bunun yanında token, ekosistem içerisindeki çeşitli kullanım durumlarıyla öne çıkar. Kullanıcılar TVK coin’i kullanarak platformun pazarı aracılığıyla çeşitli NFT koleksiyonlarını alabilir. Platformda işlem yapmak için ödenen işlem ücretleri için TVK, bir ödeme aracı olarak çalışır.

Token, AR oyunu içerisinde kullanıcıları ödüllendirmek ve teşvik etmek için kullanılır. TVK staking özelliğine de sahiptir ve kullanıcıların yalnızca tokeni stake ederek kazanabilecekleri çeşitli avantajlar mevcuttur. TVK sahipleri, varlıklarını stake ederek Terra Virtua Prestige üyeliğine sahip olabilir. Bu üyelik türünün avantajları arasında belediye binasından duyuru yapma, özel öğelere erişim ve aylık rastgele TVK ödülleri kazanma yer almaktadır. TVK stake etmek, platformun sunduğu 2D ve 3D NFT oluşturma araçlarına erişimi de mümkün kılar. Yazının yazıldığı sırada TVK coin, 88,6 milyon dolar civarında seyreden piyasa değeri ile en büyük 427. kripto para konumundaydı. Buna ek olarak, maksimum arzın %59’una denk gelen 712 milyon adet TVK dolaşımda bulunuyordu.

TVK coin nasıl alınır?

Mevcut olarak TVK coin; Binance, Tokocrypto, KuCoin ve Gate.io gibi kripto borsaları tarafından listelenmektedir. Terra Virtua projesi ile ilgilenen yatırımcılar bu borsalardan birine üye olabilir. Eksiksiz bir şekilde üye olan yatırımcılar, cüzdanlarına dolar ve lira gibi fiat bir para birimi yükleyerek tokeni satın alabilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir