Kriptolar:
29484
Bitcoin:
$57.407
% 4.32
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 1.10
Piyasa Değeri:
$2.16 T
% 2.11
Korku & Açgözlülük:
54 / 100
Bitcoin:
$ 57.407
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.16 T

Terra Önemli Duyuru Yaptı: LUNA ve UST İşlemleri Patladı!

Terra (LUNA)’nın canlanma planı, bu hafta piyasaya sürülecek olan yeni Blockchain’inden UST stablecoin’inin tamamen çıkarılmasıyla gerçekleşecek. Ancak yeni Blockchain Terra 2.0, orijinal zincirde kritik bir rol oynayan üç cüzdanı da hariç tutacak. İşte son gelişmeler ve duyurular…

Terra ekosistemindeki bazı cüzdanlar ayrı tutulacak

Terra’nın resmi Twitter hesabından bir tweet, Terraform Labs (TFL), Luna Foundation Guard (LFG) ve eski topluluk havuzunun Terra 2.0’dan hariç tutulacağını doğruladı. Özellikle cüzdanlar, bu hafta gerçekleşecek olan yeni LUNA tokenlarının airdrop’una özel olmayacak. Bu açıklamalar, kurucu Do Kwon’un Terra 2.0’ın tamamen topluluğa ait olacağı ve işletileceği yönündeki açıklamalarıyla uyumlu gözüküyor.  

Bu durum, Kwon’un, TFL ve LFG’nin artık Terra yönetiminde herhangi bir rol oynamayacağını gösteriyor. Ayrıca TFL tarafından uygulanan bir “kill switch” protokolünün parçası olabilir. coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğim üzere 2021 röportajı sırasında Kwon, TFL’nin “topluma en iyi şekilde hizmet edemeyecek” bir konumda olması durumunda, Blockchain ile tüm bağları kesmek için harekete geçeceğini söyledi.

İşlem hacmi patlama yaşadı

En son öneriye göre uygun sahipler yeni zincir üzerinden LUNA’nın airdrop’unu alacaklar. Bu büyük güncellemenin ardından, stablecoin olması amaçlanan TerraUSD, 24 saatlik işlem hacminde büyük bir artış kaydetti. UST, basın zamanında ortalama 0.097 dolar fiyatla işlem görüyor. TerraUSD fiyatları son 24 saatte yüzde 43’ün üzerinde arttı. Bu arada, UST’nin 24 saatlik işlem hacmi yüzde 327 gibi büyük bir artışla 230,5 milyon dolara yükseldi. Duyuruya göre, Terra’nın yeni zinciri Luna Classic ve UST sahiplerine yeni LUNA tokenları verecek.

Birinin alacağı Luna token miktarı tamamen Terra klasik zincirinde tutulan tokenının sahibine bağlı olacaktır. Tutulan token sayısının çöküş öncesi ve sonrası anlık görüntülerine dayanacaktır. Teklife göre, topluluk havuzu token dağıtımının yüzde 30’unu alacak. Saldırı öncesi LUNA sahipleri, airdrop’un en büyük kısmını yani yüzde 35’ini alacak. Saldırı sonrası UST sahipleri bunun yüzde 15’ini alacak. Ancak, saldırı öncesindeki UST sahipleri ve saldırı sonrasındaki Luna sahipleri, duyurulan airdrop’un yüzde 10’unu alacaklar.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir