Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.305
% 1.59
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.305
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Terra Neden Düşüyor? 14 Eylül 2022

Geçtiğimiz günlerde yüzde 200’den fazla yükselen Terra (LUNA) bugün ciddi düşüşler kaydediyor. Peki Terra neden düşüyor?

Terra cephesinden gelen haber akışı ve piyasalardaki düşüş Terra’yı da etkiledi.

Terra’nın Düşüşündeki Neden Ne?

Geçtiğimiz günlerde yüzde 200’ün üzerinde yükseliş gerçekleştiren Terra (LUNA), bugün ise CoinGecko verilerine göre yüzde 33 düşüş kaydetti. LUNA’nın düşüşündeki etmenlerden biri ise Terraform Labs’in kurucusu Do Kwon hakkında Güney Kore’nin tutuklama kararı çıkarmış olması.

LUNA’nın 4 saatlik grafiği

Terra’nın (LUNA) 4 saatlik grafiğini incelediğimizde LUNA’nın ne kadar volatil olduğunu görebiliyoruz. LUNA gelen haberler etkisiyle ve piyasadaki genel düşüş itibariyle rallisinin ardından düşüşe başladı.

Daha önceden LUNA ve UST piyasa değeri açısından en büyük 10 kripto parasından ikisiydi. Sonrasında Terra ağında yaşanan UST’nin dolar karşısındaki sabitlemesinin kaldırılıp çöküşüyle birlikte piyasada ciddi bir düşüş meydana gelmişti. Terra’nın çöküşü birçok şirketi de olumsuz etkilemiş ve iflasa kadar götürmüştü. Bu şirketlerden birkaçı Three Arrows Capital, Voyager ve Celsius. Terraform Labs’in kurucusu Do Kwon hakkında Güney Kore’de tutuklama kararı çıkarılmış olsa da Kwon şu anda Singapur’da yaşamını sürdürüyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir