Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.719
% 1.79
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.719
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Terra (LUNA)’ı Bırakanlar ETH Değil: Bu Altcoin’e Geçiyor!

Mayıs ayında piyasadan silindikten sonra, Terra (LUNA) tabanlı altcoin projeleri Ethereum yerine Polygon’u tercih ediyor.

50’den fazla Terra projesi Polygon’a geçiyor

Polygon Studios CEO’su ve e-spor öncüsü Ryan Wyatt, Web3 protokollerinin Terra’dan (LUNA) göçü hakkında bir güncelleme sağladı. Son verilere göre, Terra LUNA ve UST Mayıs ayında çöktükten sonra çok sayıda protokol Polygon Network’e geçti.

https://twitter.com/Fwiz/status/1545555539299487745

Ryan Wyatt, Derby Stars HQ oyna-kazan protokolü ve NFT ekosistemi One Planet dahil olmak üzere 48’den fazla projenin geliştirme sorumluluklarını şimdiden Polygon Network’e (MATIC) geçtiğini iddia ediyor. Polygon Studios’un CEO’su 15 Mayıs’ta ekosisteminin Terra (LUNA) çöküşünün en dramatik kısmı sırasında protokollerin Polygon’a aktarılmasına izin vereceğini söyledi. Polygon’un hem projelerin hem de topluluklarının Terra’dan (LUNA) sorunsuz bir şekilde geçmesini sağlamak için “nakit ve kaynak ayıracağını” söyledi.

Terra’nın TVL’si neredeyse sıfıra iniyor

Ekosistemin temelini oluşturan Anchor Protocol’den (ANC) önemli ölçüde likidite çekilmesi, Terra’nın (LUNA) ekosisteminin çökmesine neden oldu. Birkaç gün içinde, UST ve LUNA’nın ikisi de neredeyse sıfıra düştü. Terra’dan Do Kwon, 27 Mayıs 2022’de Blockchaiin’i Terra 2.0 olarak yeniden başlattı. Ancak dApps ekosistemi yok edildi. Terra (LUNA), çöküşten önce Ethereum’un (ETH) arkasında TVL tarafından en büyük ikinci akıllı sözleşme platformuydu. DeFi Llama izlemesine göre, TVL ölçümleri son zamanlarda yaklaşık bin kat azaldı.

LUNA neden çöktü?

Terra’nın çarpıcı çöküşü, kripto para piyasasının genelini etkisiz hale getirdi. Piyasada 200 milyar dolardan fazlasını sildi. Bu esnada, Luna Terra’nın değeri yaklaşık yüzde 80 düştü. Artık neredeyse değersiz halde. Stablecoin’lerin arz ve talep oyunu üzerinde çalıştığına dikkat edilmelidir. Geliştirilen herhangi bir stablecoin’in fiyatını istikrarlı hale getirmek için bazı teminatlarla desteklenmelidir.

Bunun için 3 tip stablecoin mekanizması vardır:

  • Token’in kripto para birimleri tarafından teminat altına alındığı kripto destekli
  • Tokenin USD veya Euro’ya sabitlendiği itibari para destekli
  • Ya da arz ve taleplerini korumak için algoritmalara dayanan ve fiyatlarını bir dolara sabitleyen algoritmik paralar.

Yaygın bir görüş, stablecoin’lerin vahşi fiyat dalgalanmalarına ve genel kripto oynaklığına maruz kalmaması ve bu da onları daha güvenli bir yatırım haline getirmesidir. Terra’da durum böyle değildi, ancak düşen ilk stabilcoin değil. Daha önce, Basis Cash (BAC) ve Empty Set Dollar gibi stablecoin’lerin çöktüğünü gördük.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir