Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.687
% 0.69
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.687
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Terra kurucusu “kaçmadım” dedi, Güney Kore yalanladı 

Terra kurucusu Do Kwon, geçen hafta hakkında yakalama kararı çıkmasından sonra açıklamadı  yaptı ve kaçak olmadığını iddia etti. Güney Kore savcıları ise Do Kwon ile aynı fikirde değil.

Güney Kore Savcıları, Do Kwon “kaçak değilim” açıklamasının ardından bu iddiaları yalanlayarak yeni bir adım attı ve Interpol’den Terra kurucusu için kırmızı bülten çıkarılması talebinde bulundu.

Yerel haber kaynaklarına göre Seul Savcılığı, Do Kwon’un iş birliğine yanaşmadığını ve sorgulama için ülkeye gelme niyetinde olmadığını açıkladı. Ayrıca geçen hafta Güney Kore Dışişleri Bakanlığı’ndan Do Kwon’un kaçmaya çalıştığına dair önemli derecede kanıtları olduğu gerekçesiyle pasaportunun iptal edilmesi talep edildi.

Do Kwon, hafta sonu iş birliğine hazır olduğunu söyledi

Hakkında çıkan tutuklama kararı sonrası sessizliğini bozan Terra kurucusu, iletişim kurmak isteyen herhangi bir devlet kurumundan kaçmadığını iddia etti ve iş birliği içinde olacağını, saklayacak bir şeyi olmadığını söyledi.

Kwon, açıklamasının devamında kendilerini birkaç ülkeye karşı savunmaya çalıştıklarını aktarırken önümüzdeki birkaç ay içinde gerçeği açıklamak için sabırsızlanıyoruz diyerek merak uyandıran bir açıklama yaptı.

Terra ekosistemi, bu yılın Mayıs ayında ani çöküşü sonrası piyasada 40 milyar doları bulan zarara neden oldu. Ekosistemin çöküşü, endüstride zincirleme bir etkiyle birçok kripto şirketin zor duruma düşmesini ve bazılarının iflas etmesine yol açtı. Bunun üzerine başta Güney Kore olmak üzere ABD’de de bazı yatırımcılar, Terraform Labs hakkında yasadışı fon toplama ve dolandırıcılık iddiasıyla dava açtı. Güney Kore savcılık makamı ise Do Kwon ve ekibini sermaye piyasası kurallarını ihlal etmekle suçluyor.

Son gelişmelerin ardından LUNA, geçen haftaki ani yükselişi sonrası düşüşüne devam ediyordu. Bugün, piyasa geneliyle birlikte hareket eden LUNA/USD, son 24 saatte %18’e yakın değer kaybıyla 2,5 dolar seviyesinde işlem görüyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir