Kriptolar:
29515
Bitcoin:
$59.506
% 3.82
BTC Dominasyonu:
%52.6
% 0.26
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 1.96
Korku & Açgözlülük:
43 / 100
Bitcoin:
$ 59.506
BTC Dominasyonu:
% 52.6
Piyasa Değeri:
$2.20 T

Terra Classic (LUNC) topluluğu, yakım mekanizması için oylamaya hazırlanıyor

Terra ekosisteminin orijinal ağı olan ve sonrasında adı Terra Classic olarak değiştirilen Blockchain ağı, önemli bir oylamanın eşiğinde.

Terra Classic Blockchain ağının yerel tokeni LUNC’nin arzını kısmak adına ortaya atılan teklif, 10 Eylül tarihinde topluluk tarafından oylanacak. Bir süredir gündemde olan bu teklife göre LUNC işlemlerinden alınan ücretin yüzde 1,2’sinin otomatik olarak yakılması planlanıyor. Böylece otomatik yakım mekanizması, son günlerde oldukça popüler olan LUNC’nin arzının azalmasında önemli bir rol oynayacak.

Teklif, topluluk tarafından kabul edilirse uygulamanın 20 Eylül tarihinde hayata geçirilmesi planlanıyor. Bir süredir üzerinde tartışılan bu uygulama, ilk olarak Haziran ayında ortaya atıldı. Bu gelişme, LUNC’nin sadece 4 gün içinde yüzde 180’e varan bir yükselişine neden oldu. Geçtiğimiz günlerde ise teklif yenilenerek yeniden gündeme getirildi.

Terra Classic ağı, yakım ve staking faaliyetleriyle ilgi görüyor

Otomatik yakım teklifinin yanı sıra Terra Classic ağı için topluluk üyelerinin toplu yakımları ve staking hizmetinin hayata geçmesi, LUNC’nin yükselişindeki en önemli katalizörler arasında görülüyor. Topluluğun şimdiye kadar 3,5 milyar LUNC yaktığı söylenirken 530 milyar LUNC’ye civarında miktarın stake edildiği belirtiliyor. Rakamlar, her geçen gün artarken bu iki aktivite de token fiyatını artırma potansiyelini koruyor.

LUNA DAO, ayrıca tüm yönetişim etkinlikleri hakkında bilgi vermek adına Yönetişim Uyarı Botu’nu devreye aldı. Bu, ağa olan güvenin yeniden kazanılması adına Terra Classic Blockchain’ine şeffaflık getiren bir başka uygulama olarak yorumlandı.

LUNC fiyatının yükselişine bağlı olarak işlem hacimlerinde de önemli bir artış var. Bu hafta LUNC işlem hacmi 3 milyar dolar seviyelerine kadar yükseldi.

Son 3 haftadır yükseliş rallisine devam eden LUNC, geçen hafta değerini ikiye katladıktan sonra bu hafta yüzde 40 oranında yükselişle 0,00035 dolar seviyesinde alıcı buluyor.

 

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir