Kriptolar:
29472
Bitcoin:
$58.193
% 2.97
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.05
Piyasa Değeri:
$2.21 T
% 5.02
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 58.193
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.21 T

Teknik Analizde Destek Direnç Noktaları ve Önemi


TEKNİK ANALİZDE DESTEK DİRENÇ NOKTALARI VE ÖNEMİ 

Teknik analiz konusunda, en çok takip edilen ve en temel analiz kısmı oluşturan Destek – Direnç seviyeleri , alıcıların ve satıcıların yoğunlukta bulunduğu, bu yoğunluktan dolayı fiyat hareketlerinin önceden anlamak içi kullanılır.

Destek çizgisi ile fiyatın temas etmesi durumunda alış , direnç çizgisi bölgesine fiyatın temas etmesi halinde ise satış işlemi gerçekleştirilir algısı mevcuttur. Bir destek – direnç  bölgesi geçmişe dönük olarak kontrol edilir ve , aynı alış-satış tepkilerinin gerçekleşip gerçekleşmediğine bakılır ve doğruluğu tespit edilebilir. Yani kaba bir tabirle destekten al dirençten sat sistemi işler.

Destek ve Direnç Seviyeleri Nedir, Nasıl Yorumlanır? | Paratic

Fiyat Destek-Direnç arasında hareket ederken ilerleyen zamanda destek kısmı üzerindeki alımların azalması ile destek çizgisinin altına sarkabilir . Bu kırılım sonrası da düşüş hızlanır ve düşüş hareketinin hız kazanmasının sebepleri  olarak , artık destek bölgesinin altında bulunan fiyata karşı güveni sarsılan yatırımcıların daha fazla zarar etmemek için satış yapmaya başlamalarından dolayı ya da stop-loss seviyelerinin genel olarak destek – direnç kırılımları ihtimaline karşı bu seviyelere yakın tutmaya çalışılması gösterilebilir.

Destek direnç konusunda bilmeniz gereken bazı püf noktalar nelerdir?

*Kırılan bir destek, artık direnç görevi görmeye başlar.

*Aynı şekilde kırılan bir direnç,  kırılım sonrası destek olarak kullanılabilir.

*Bir destek ya da direnç bölgesine milimetrik dokunuşların olması şart değildir. Piyasa koşullarına göre   küçük miktarlarda farklılıklar gerçekleşebilir bazen fiyatın kırılımdan kısa bir süre sonra geri dönüş     yaşadığı durumlar da ortaya çıkabilir.

*Genelde günlük al sat yapanların kullandığı Destekteki fiyattan alıp dirençte ki fiyattan sattıkları teknik     analiz biçimidir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir