Kriptolar:
32014
Bitcoin:
$67.767
% 1.28
BTC Dominasyonu:
%59.4
% 0.26
Piyasa Değeri:
$2.29 T
% 1.33
Korku & Açgözlülük:
74 / 100
Bitcoin:
$ 67.767
BTC Dominasyonu:
% 59.4
Piyasa Değeri:
$2.29 T

Teknik Analiz Nedir ve Neden Önemlidir ?

TEKNİK ANALİZ NEDİR VE NEDEN ÖNEMLİDİR ?

Teknik analiz geçmişteki fiyat hareketliliklerini ve hacim değişimlerini göz önünde bulundurarak çeşitli grafik ve yöntemler sayesinde gelecekle ilgili fiyat tahmininde bulunmaya yarayan analiz çeşididir.
Teknik analiz bir varlığın tarihi performansını dikkate alır ve siz varlığın tarihine bakarak geleceği hakkında çıkarım yapmaya çalışırsınız. Bunun için geçmişe dönük fiyat performansına yahut hacim aksiyonuna bakabilirsiniz.Temel Analiz ve Teknik Analiz Nedir? - Akıllı Yatırımcı

Proje yatırımı yükseliyor mu düşüyor mu yatırımcı projeye güveniyor mu yatırım devam ediyor mu yoksa satış durumumu gerçekleşiyor , işte teknik analiz sayesinde siz bu soruların cevaplarını araştırırsınız. Arz talep dengesini teknik analiz sayesinde daha iyi analiz edebilirsiniz.

Teknik analizin gerçekten işe yaraması için normal piyasa koşulları ve piyasanın hacimli olması gereklidir aksi takdirde nereye gideceği belli olmayan ve güven vermeyen bir piyasada teknik analizin pek de işe yarayacağı söylenemez.  Fiyatların incelenmesi ve hacim analizinin yapılması için kullanıcılar grafiklere başvurur. Ancak bu işi daha iyi bildiği kabul edilen ve bu işi meslek edinen traderlar teknik analiz kısmında grafik yanılsamalarını en aza indirgemek için birden fazla grafiğe başvurular ve hata paylarını en aza indirgemiş olurlar.

Teknik Analiz Yaparken Temelde En Çok Hangi Grafiklere Başvurulur 

Göreceli güç endeksi  (RSI)

Bir ivme göstergesidir. Fiyat değişiminin hızını ölçen teknik analiz araçlarındandır. Fiyat  İvmesinin yükselmesi , hisselerin piyasada aktif olarak alındığını göstermektedir. Fakat ivme düşerse, varlık sahiplerinin  ellerinde tuttukları varlığa olan ilgisinin düştüğüne işarettir. Bir varlığın fiyatını 14’lük zaman dilimi çerçevesinde göz önüne alarak 0-100 arası değerlendirir. 0 ile 100 arasında yer alan değerde 70 seviyesi üzeri aşırı alım bölgesi 30 seviyesi altı ise aşırı satım bölgesi olarak görülür.

ICRYPEX | Blog | Rsı İndikatör Nedir?

Haraketli ortalama (EMA)

Hareketli ortalama, trendin yönünü belirtir ve piyasa gürültüsünü filtrelemeye çalışır. Geçmiş fiyatların verisini dayandığından dolayı gecikmeli gösterge sınıfına girmektedir. Hareketli ortalama, bir gecikmeli gösterge çeşididir. Zaman aralığının uzunluğu ya da kısalığına göre gecikme değişebilir. Ne kadar uzun olursa gecikme o denli yüksek olur.

Bollinger bantları (BB)

Bollinger Bantları, piyasanın volatilitesine ek olarak aşırı alımın ve satımın olduğu bölgeleri gösteren  bir göstergedir. Orta bant, üst bant ve alt banttan olmak üzere üç banttan oluşur. Volatilite (oynaklık) artar veya azalırsa, bantlar arasındaki mesafe de paralel olarak artar ya da azalır. Genel olarak fiyat, üst banda ne kadar yakınlaşırsa, grafiği çizilen varlık için alım koşulları da aynı şekilde bir o kadar yakın olur. Bunun tam tersi koşulda ise, fiyat alt banda ne kadar yakın olursa, aşırı satım koşulları da o kadar yakın olabilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir