Kriptolar:
29472
Bitcoin:
$57.072
% 5.49
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.05
Piyasa Değeri:
$2.21 T
% 5.02
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 57.072
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.21 T

Tek Günde 24.500 Bitcoin Sattılar! “Bu 2 Coini Boşaltabilirler”

Geçen hafta sonu boyunca, Bitcoin (BTC); 18.000 dolara kadar düştüğü için yoğun satışlara tanık oldu. O zamandan beri, Bitcoin yüzde 10’dan fazla toparlandı. Şu anda 20.000 dolar seviyesinde duruyor. Bu sırada veriler, Kanadalı Purpose Bitcoin ETF’inin satış gerçekleştirdiğini gösteriyor. İşte detaylar…

BitMEX CEO’su binlerce Bitcoin satışına dikkat çekti

BitMEX kripto borsasının kurucu ortağı ve eski CEO’su Arthur Hayes, Coinglass’tan gelen verilere atıfta bulundu. Kanada’nın Purpose Bitcoin (BTC) ETF’sinin Kuzey Amerika saati ile Cuma kapanışına kadar şaşırtıcı bir şekilde 24.500 BTC sattığını yazıyor. Bu, tek bir günde varlıklarının yüzde 50’sini tek bir günde sattıkları anlamına gelir.

Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz gibi, hafta sonu BTC fiyatı 18.000 doların altına düşerek 17.600 dolara kadar geriledi. Hayes, bu durumu “Zorunlu bir satıcının durmadan kaçışı tetiklemesi” diye yorumladı. Hayes ayrıca, kripto kredi piyasasının anlatacak bazı karanlık hikayeleri olduğu için bu tür zorunlu satış olaylarının artmasını bekliyor. Hayes yazıyor:

Satıcılar çantalarını boşalttıktan sonra, piyasa düşük hacimde hızla yükseldi. Kripto para borç verenler tarafından risk yönetiminin zayıf durumu ve aşırı cömert borç verme koşulları göz önüne alındığında, piyasada kimin hazırlıksız olduğunu anlamak için daha fazla BTC ve ETH satışının zorlanmasını bekleyin.

BTC dibi çoktan görüldü mü?

Bitcoin, geçen haftaki acımasız bir çöküşün ardından 19 Haziran Pazar günü iyi bir toparlanma gösterdi. Şimdilik 20.000 doların üzerinde seyrederken, asıl soru bu toparlanmanın ne kadar süreceği oldu. BTC eleştirmeni Peter Schiff şöyle yazıyor:

Bitcoin’in 20 bin doların üzerine çıkması konusunda heyecanlanmayın. 20, yeni 30’dur. Bu sadece başka bir boğa tuzağı. Düz bir çizgide hiçbir şey düşmez. Aslında, bu ağır çekim kazası son derece düzenli olmuştur. Tipik olarak bir ayı piyasası dibi oluşturan herhangi bir kapitülasyon belirtisi henüz yok

ABD, Mayıs 2022 enflasyon verilerini yayınladıktan kısa bir süre sonra, Schiff; BTC’nin 20.000 doların altına ve ETH’nin 1.000 doların altına düşeceğini tahmin etti. Bu, tahmininden sadece bir hafta sonra oldu. Arthur Hayes bile daha fazla acı olup olmadığından emin olmadığını ekliyor. Ancak, yetenekli insanlar için dipten satın alma fırsatı olacağına inanıyor. BTC, yazım sırasında yüzde 8’lik bir yükseliş ile 19.965 dolardan el değiştiriyor. Piyasa değeri ile en büyük kripto para biriminin 7 günlük değişimi ise yüzde 25.5 oranındaki kayıp olarak karşımıza çıkıyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir