Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$64.842
% 5.18
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 64.842
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Tecrübeli Analistin Radarında Bu Altcoin Var: Zirveye Çıkacak!

Tecrübeli bir altcoin analisti, piyasadaki artan belirsizliğin ortasında Ethereum rakipleri Solana (SOL) ve Near Protocol (NEAR) karşılaştırıyor.

Coin Bureau analisti, bu 2 altcoin projesini yakından takip ediyor

Guy olarak bilinen analist, yeni bir videoda SOL’un NEAR yerine tokenomikleri tercih ettiğini söylüyor:

Tokenomik, Solana’nın parladığı yerdir. Perde arkasında ne yaptılar bilmiyorum. Ancak ilk yatırımcılar hem pastalarını yiyip hem de pastalarını yemenin bir yolunu bulmayı başardılar. Bununla demek istediğim, tüm SOL’leri bazılarını satmaları. Bunu SOL’un fiyatını düşürmeden yaptılar.

SOL ve NEAR’ı karşılaştıran analist, iki kripto arasındaki token ekonomiklerinin farklılığına dikkat çekiyor:

Near Protocol’ün işlem ücreti mekanizması ne kadar yenidir. Diğer yandan Solana ücret yakma, enflasyon ve stake ödülleri gibi şeylerden daha iyi anlıyor. Ayrıca Solana’yı aynı işlem ücreti mekanizmasını uygulamaktan alıkoyan hiçbir şey yok.

Yılın geri kalanındaki beklentilere gelince, Guy, bu konuda Solana’nın daha başarılı olacağını düşünüyor:

Solana’nın neden fiyat tarafında da kazandığı; tartışmalı olarak sağlam tokenomik’tir. Muazzam piyasa değeriyle bile, bir sonraki boğa piyasası geldiğinde SOL’un yüzde olarak NEAR’dan daha fazla kazanç görme olasılığı yüksek. Çünkü bir şekilde kripto para biriminin tokenomik kodunu kırdı.

Ancak Solana bazı engellerle karşı karşıya

NEAR yazım sırasında 3.38 dolardan işlem görüyor. Analiste göre altcoin projesi, hızlı bir toparlanma için yeni yatırımcılara hazır. Analist bu konuda şunları söylüyor:

Bu tahmindeki joker karakter NEAR dolaşımdaki arzıdır. Bu, bir kez kazanıldığında, Near Protocol’ün ilk yatırımcılarından neredeyse hiç satış baskısı kalmayacağı anlamına gelir. NEAR’a bu spekülatif talep geri geldiğinde gerçekten toparlanması için ihtiyaç duyduğu koşulları verebilir.

Ancak analist, Solana’nın Yakın’dan daha fazla teknik engelle karşılaştığını söylüyor. İki platformun kendi zorluklarını nasıl ele aldığını, hangisinin yatırımcıları kazanacağını belirleyeceğini söylüyor:

Bana sorarsanız, bu kripto projelerinin her ikisinin de karşılaştığı zorluklar, anlaşmayı bozan gerçek ve hangisinin en üstte çıkacağı, nihayetinde bu zorlukları çözmenin ne kadar kolay olduğuna bağlı. İtiraf etmeliyim ki Solana, Near’dan çok daha büyük engellerle karşı karşıya. Solana’nın geliştiricileri farklı düzeltmeler vaat ettikten sonra bile düşmeye devam etmesi, sorunların kabul ettiklerinden ve hatta bildiklerinden daha büyük olduğunu gösteriyor.

Near, lider altcoin konumunda bazı avantajlara sahip

Guy ayrıca NEAR’ı şu anda SOL’den daha avantajlı gördüğünü söyledi. Ancak bunun gelecekte ortaya çıkacak olası sorunlara bağlı olarak değişebileceğini ekledi:

Adil olmak gerekirse, Near Protocol hala bir sürü sorun teşkil eden yeni sharding mekanizmasını yayma sürecinde. Konuyla ilgili örnek: Near Protocol, geçen sonbaharda ilk dört parçasını piyasaya sürdükten sonra bu sorunlardan birkaçını zaten keşfetti. Mesele şu ki, NEAR sorunları gerçekten çözdü. Bu yüzden zamanın bu noktasında Near Protocol’ün zirveye çıktığını düşünüyorum.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir