Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$70.764
% 2.75
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 70.764
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

TCMB, Dijital TL İçin Önemli Bir Adımı Tamamladı

Dijital TL

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Dijital TL oluşturma kapsamında yapılan ilk testin başarılı olduğunu duyurdu.

Kripto para birimlerinin gelişmesi ile ülkeler kendi para birimlerinin dijital versiyonu olan CBDC’ler üzerine çalışmalarına süratle devam ediyor. Son çıkan haberlere göre ABD merkez bankası da kendi Dijital Doları üzerine çalışmaya başlamıştı.

Türkiye Cumhuriyetinden de Dijital TL için önemli bir adım gerçekleşti. Merkez Bankası tarafından yapılan açıklamaya göre, Dijital Türk Lirası Projesi’nin ilk aşama çalışmaları kapsamında, Dijital TL ile ilk ödeme işlemi başarılı bir şekilde gerçekleştirildi.

TCMB, teknoloji paydaşları ile birlikte yürüttüğü Dijital TL çalışmalarına yeni yılda da devam edeceğini açıkladı. 2023 yılının ilk çeyreğinde de Dijital TL ile ilgili test çalışmalarının ve pilot uygulamaların gerçekleştirilmesi planlandı.

Ayrıca TCMB, “2023 yılı boyunca Dijital Türk Lirası’nın teknolojik gereksinimlerinin yanı sıra iktisadi ve hukuki çerçevesine dair çalışmalara da öncelik verilecektir.” dedi.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir