Kriptolar:
30281
Bitcoin:
$65.106
% 1.85
BTC Dominasyonu:
%54.5
% 0.65
Piyasa Değeri:
$2.40 T
% 1.29
Korku & Açgözlülük:
71 / 100
Bitcoin:
$ 65.106
BTC Dominasyonu:
% 54.5
Piyasa Değeri:
$2.40 T

Tayvan Kripto Endüstrisinde Önemli Adım: Öz Düzenleme İçin Birlik Kuruldu

tayvan kripto yasa tasarısı

Tayvan Derneğin Hükümet yönergeleri doğrultusunda öz denetim kuralları oluşturulması bekleniyor. Mevcut Kripto şirketlerinin kara para aklamayı önleme uyumluluğu için Mali Denetleme Komisyonu’na kayıt yaptırması gerekiyor.

Tayvan‘ın kripto para sektörü, hükümetin rehberliğinde önemli bir adım atarak bugün resmi olarak bir endüstri birliği kurdu. Tayvan Sanal Varlık Hizmet Sağlayıcıları Birliği, kara para aklamayı önleme uyumluluğu için Mali Denetleme Komisyonu’na kayıtlı 24 kripto firmasından oluşuyor.

Derneğin başkanlığını Tayvan’ın önde gelen borsalarından BitoPro‘nun kurucusu ve CEO’su Titan Cheng üstlenecek. Başkan yardımcılığı görevini ise XREX’in kurucu ortağı ve gelir sorumlusu Winston Hsiao yürütecek.

Bu yeni kripto  birliği, Tayvan‘ın kripto ticaret platformları üzerindeki denetimini artırmak için atılan kritik bir adım olarak görülüyor. Hükümet, derneğin öz denetim kuralları oluşturmasını zorunlu kıldı.

Ripple’ın Yeni Projesi: XRPL EVM Sidechain ile Blockchain Dünyasında Yeni Bir Dönem Başlıyor

FSC’nin menkul kıymetler firmaları bölümü yöneticisi Hsiho Huang, “FSC, sanal varlık sektörünün gelişimine büyük önem veriyor. Bu sektörün sağlıklı gelişiminin toplumun ve ekonominin gelişimiyle yakından ilişkili olduğuna inanıyoruz” dedi.

Dernek, kuruluştan sonraki öncelikli görev olarak, VASP’lerin sınıflandırma ve derecelendirme yönetimini doğru şekilde uygulamayı amaçlayan öz düzenleyici yönergeler oluşturmayı planlıyor. Bu adım, sektörün çıkarlarını korurken hükümetin beklentilerini karşılamayı ve tüketici haklarını güvence altına almayı hedefliyor.

Temmuz 2021’de FSC’nin kara para aklamayı önleme kurallarını yürürlüğe koymasından bu yana, Tayvan’da kripto para hizmet sağlayıcılarının AML yasalarına uyması gerekiyor. Aksi takdirde, kripto sektörü büyük ölçüde düzenlemesiz kalıyor.

Geçen ay Adalet Bakanlığı, Tayvan’da faaliyet göstermek isteyen yerli ve yabancı kripto şirketlerinin AML uyumluluğuna kaydolmasını zorunlu kılacak mevcut AML yasalarında değişiklikler yapılmasını önerdi. Bu yasaya uymayanlar, iki yıla kadar hapis cezası ile karşı karşıya kalabilirler.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir