Kriptolar:
29773
Bitcoin:
$70.898
% 5.68
BTC Dominasyonu:
%53.8
% 0.66
Piyasa Değeri:
$2.55 T
% 6.38
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 70.898
BTC Dominasyonu:
% 53.8
Piyasa Değeri:
$2.55 T

Tayland Düzenleyicisi, Yatırımcıları DeFi Risklerine Karşı Uyardı

Tayland düzenleyicisi, yatırımcıları DeFi’ın çeşitli risklerine karşı uyardı.

Taylan Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, ülkedeki kripto para yatırımcılarından DeFi üzerinde yapacakları işlemlerden ötürü dikkatli olmalarını istedi ve DeFi’ı riskli olarak nitelendirdi.

Düzenleyici, yetkililerin bu endüstri üzerinde hiçbir kontrolü olmadığını ifade etti.

Tayland Düzenleyicisi Uyardı

Düzenleyicisi, DeFi hizmetlerinden özellikle mevduat alma ve kredi hizmetlerinin popüler hale geldiğini söyledi. Ancak bunların riskli olduğunu vurguladı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi.

“…Bu sebeple yatırımcılara yatırım yapmadan önce DeFi projelerini incelemeleri tavsiye ediliyor. Çünkü mevduat alma ve kredi hizmetleri, Tayland’daki finans ve sermaye piyasası düzenleyicileri tarafından düzenlenmiyor”

Düzenleyici özellikle aşırı kaldıraçlı teminatların şartları koşulları ve işlevsellikleri hakkındaki bazı bilgilerin yatırımcılara tam manasıyla aktarılmayabileceğini ifade etti. DeFi platformları, yatırımcılara yüksek gelir vaat etse de, rug pull olasılığı dahil olmak üzere birçok risk söz konusu.

Düzenleyicinin uyarısı, ülkedeki Zipmex isimli kripto para borsasının 21 Temmuz’da para çekme işlemlerini durdurmasının ardından geldi.

Açıklamada ayrıca düzenleyicinin dijital varlık düzenleyici yönergelerini ele almayı planladığını ve bununla birlikte merkezi veya merkeziyetsiz finans içerisinde DeFi işlemlerine destek vermediğini açıkladı

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir