Kriptolar:
29351
Bitcoin:
$64.102
% 3.28
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.27
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 0.14
Korku & Açgözlülük:
71 / 100
Bitcoin:
$ 64.102
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.44 T

Tanzanya, CBDC Konusunda Temkinli

Tanzanya

Tanzanya Merkez Bankası, bir merkez bankası dijital para birimini (CBDC) değerlendirdiğini ancak çeşitli zorluklar nedeniyle temkinli olacağını açıkladı.

Tanzanya Merkez Bakas’ının 14 Ocak tarihli bir basın duyurusuna göre 2021 yılında CBDC kullanımına ilişkin duyurusunun ardından belirli risk ve faydaları araştırmak üzere bir ekip oluşturdu. Banka, ekibinin farklı CBDC türlerini, ihraç ve yönetim modellerini ve CBDC’nin token tabanlı mı yoksa hesap tabanlı mı olması gerektiğini inceleyen bir araştırma yürüttüğünü açıkladı.

Banka, yaptığı açıklamada “Bu noktada araştırmanın sonucu, dünyada 100’den fazla ülkenin CBDC’yi benimseme yolculuğunun farklı aşamalarında olduğunu ve 88’inin araştırma, 20’sinin kavram kanıtı, 13’ünün pilot ve 3’ünün lansman aşamasında olduğunu ortaya koydu” dedi.

Merkez bankası en az dört ülkenin CBDC benimseme planlarını iptal ettiğini, diğer altısının ise uygulama aşamasındaki yapısal ve teknolojik zorluklar nedeniyle dijital para birimlerinden uzaklaştığını söyledi. Banka, bu zorluklardan bazılarının yüksek uygulama maliyetleri, nakit paranın hakimiyeti, verimsiz ödeme sistemleri ve mevcut ekosistemi bozma riski olduğunu söyledi.

Ülke Kripto Kavramına Oldukça Sert

Tanzanya Merkez Bankası Başkanı Florens Luoga 26 Kasım 2021’de yaptığı açıklamada, Tanzanya’da dijital para birimlerine yönelik araştırmaları genişletme ve merkez bankası yetkililerinin kapasitesini güçlendirme planlarının devam ettiğini duyurdu.

Tanzanya Merkez Bankası’nın dijital varlıkların yerel yasalar tarafından tanınmadığını belirten Kasım 2019 tarihli bir yönergesinin ardından Tanzanya’da kripto para birimleri büyük ölçüde yasak.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram,Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version