Kriptolar:
29515
Bitcoin:
$61.884
% 4.26
BTC Dominasyonu:
%52.6
% 0.26
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 1.96
Korku & Açgözlülük:
43 / 100
Bitcoin:
$ 61.884
BTC Dominasyonu:
% 52.6
Piyasa Değeri:
$2.20 T

SWIFT Blockchain benimsemesinde Chainlink ile iş birliğini açıkladı

Bankalararası fon transfer sistemi SWIFT, zincirler arası birlikte çalışabilirlik protokolü (CCIP) oluşturmak için Blockchain veri sağlayıcısı Chainlink ile iş birliği yapacak.

Geliştirilecek olan protokol, SWIFT ağının çok sayıda Blockchain ağına bağlanmasını sağlayacak ve böylece dijital ve geleneksel finansal varlıklara tek bir ağ üzerinden erişim sağlanabilecek.

SWIFT Strateji Direktörü Jonathan Ehrenfeld Solé, kurumsal yatırımcıların, kripto varlıklara karşı son derece ilgili olduğu bu dönemde SWIFT’ın bu talebe kayıtsız kalmadığını iletti.

Dün New York’ta düzenlenen SmartCon 2022 Konferansında açıklanan ortaklık girişiminde Chainlink, geleneksel finans kurumları için geleneksel ve kripto varlıklar arasında köprü görevi görerek zincirler arası bir birlikte çalışabilirlik sağlamayı hedefleyecek.

Chainlink, proje kapsamında hemen hemen her Blockchain için token transferi işlemlerine aracılık ederek SWIFT sistemine entegre edilecek. Bu protokolün kullanılmaya başlanmasıyla dağıtılmış defter teknolojisinin, sermaye piyasaları ve geleneksel finans piyasalarında benimsemesinin hızlanacağı düşünülüyor.

SWIFT, dünya çapında yaklaşık 11.000 banka arasında iletişimi sağlayarak günde 45 milyona yakın mesaj ileten önemli bir ağ. Sınır ötesi ödemelerde bir merkez görevi gören SWIFT sisteminde şu an işlemlerin hızlandırılması için çalışılıyor.

Chainlink ise bu süreçte kilit rol oynayarak mevcut sisteme entegre edeceği Blockchain yeteneği ile sistemi hızlandırmayı hedefliyor. Zira Chainlink, Blockchain platformlarının harici verilerle güvenli bir şekilde etkileşime girmesini sağlayan açık kaynaklı bir teknolojiye sahip.

SWIFT ortaklığının duyurulmasından sonra LINK tokeni nasıl hareket etti?

Küresel bankacılık sisteminin en önemli aktörlerinden biri olan SWIFT’in Blockchain teknolojisinden yararlanma niyeti, kripto piyasasının benimsenmesi açısından son derece önemli bir gelişme olarak görülüyor.

Bu süreçte Chainlink ile yapılan anlaşmanın duyurulmasının ardından platformun yerel tokeni LINK fiyatı, kâr satışlarına maruz kaldı. Zira bir süredi beklenen anlaşmanın açıklanmasından önce LINK tokeni, son bir haftalık zaman diliminde %30’a yakın bir değer artışı gördü. Dünkü işlemlerde ise 8,5 dolara kadar yükselen kripto para, zirve fiyatından son 24 saatte %10’a yakın düşüşle 7,7 dolara kadar geriledi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir