Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.707
% 1.34
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.707
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Suudi Arabistan’dan TCMB’ye 5 milyar dolarlık mevduat için görüşmelerde son aşamaya gelindi

Uluslararası haber ajansı Reuters, Suudi Arabistan’ın Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasında (TCMB) 5 milyar dolarlık mevduat tutacağını açıkladı.

Haberde, Suudi Arabistan Hazine Bakanlığı yetkilisinden alınan bilgiye göre TCMB ile 5 milyar dolar tutarında bir mevduat yapmak için son görüşmeler yapıldığı belirtildi. Haberde fonun vadesi ya da ödeme şekline dair detay belirtilmedi. Hazine ve Maliye Bakanlığı, görüşmelerin yapıldığını doğruladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son olarak Endonezya’da yapılan G20 Liderler Zirvesi’nde Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman ile hem ikili hem de heyetler arası görüşme gerçekleştirmiş, ancak görüşme hakkında detay paylaşmamıştı.

Ocak ayında Azerbaycan da TCMB’ye 1 milyar euro’luk fon açmıştı. 6 aylık vade daha sonra Ağustos ayında yıl sonuna kadar uzatılmıştı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir