Kriptolar:
29536
Bitcoin:
$63.582
% 2.86
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.64
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 5.56
Korku & Açgözlülük:
48 / 100
Bitcoin:
$ 63.582
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.33 T

SUN Coin Nedir?

SUN coin, popüler blockchain ağlarından biri olan Tron’u, merkeziyetsiz finans (DeFi) alanında desteklemek için oluşturulmuş bir blok zinciri projesidir.

Sun coin kurucusu tam olarak açıklanmayıp, gönüllü bir proje olarak belirtilmiştir. Resmi olarak doğrulanmasa da Tron kurucusu Justin SUN olduğu düşünülmektedir. Proje ilk kez Eylül 2020’de başlayıp, 26 Mayıs 2021 tarihindeki çatallanma ile yeniden isimlendirilmiştir. Bu doğrultuda eski SUN Coin’ler yenisi ile değiştirilerek yeni SUN olarak sektörde yerini almıştır.

SUN Coin, kullanıcılarına oylama ve yönetişim hakkı sunan, ekosistemin ödüllendirme sisteminin işlevselliğini sağlayan bir token’dır. SUN coin, açık kaynaklı akıllı sözleşmeleriyle tamamen topluluk tarafından işletilmektedir.

Oylama ve yönetişim alanda kullanım hedefine yönelik geliştirilen SUN coin’ in kullanım alanları şu şekildedir:

  • Değer yakalama ve ödül verme gibi topluluk içi hak ve ödüllerden yararlanmak için SUN coin sahibi olmak gereklidir.
  • SUN coin sahipleri oylama ve yönetişim hakkı elde ederler.
  • Kripto para borsalarından SUN coin alınıp satılabilir, takas edilebilir veya herhangi bir ödeme ya da para transferinde kullanılabilir.

DEFI projesi, sunduğu çeşitli hizmetlerin tümünde SUN coin’in kullanılmasını amaçlamaktadır. Tron ekosisteminin büyümesi için çalışan proje hem kendi kullanıcılarına hem de Tron’un kullanıcılarına ulaşmayı hedefliyor.

SUN coin, büyük ve güvenilir birçok kripto borsası tarafından listelenmektedir. SUN coin; Binance, KuCoin, Bithumb, Bitfinex gibi kripto borsaları tarafından desteklenmektedir. İlgili yatırımcılar, bu borsalardan birine üye olup cüzdanlarına para yatırarak SUN coin satın alımı gerçekleştirebilir.

SUN Coin Avantaj ve Dezavantajları Nelerdir?

SUN coin’in geliştirilme ve isim değiştirildikten sonraki döneme ait avantaj ve dezavantajlarından bahsedecek olursak:

Avantajları

  • Kullanıcıya stake yoluyla pasif gelir elde etme şansı tanımaktadır.
  • Ekosistemi içinde yönetişim yanında bazı haklardan elde edilmesi için SUN coin kullanımı teşvik edilerek, yerel token desteklenmektedir.
  • Sosyal bir deney olarak belirtilmesi nedeniyle kripto para topluluğu tarafından yakından izlenmekte ve başarılı olması için desteklenmektedir.
  • Büyük kripto para borsalarının tamamında listelenmektedir.

Dezavantajları

  • Fiyatlarında görülen aşırı dalgalanma sebebiyle SUN Coin bazı yatırımcı grubuna yüksek risk nedeniyle hitap etmemektedir.
  • Ekosistem içinde belirli alanlarda desteklenmesi, bu coin’in nispeten sınırlı alanda kullanıldığı yönündeki şüpheleri destekler.
  • Toplam arzın yüksek olması, SUN Coin’de enflasyonist endişeleri artırırken beklenen piyasa değeri tahminini zorlaştırmaktadır.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir