Kriptolar:
29351
Bitcoin:
$64.775
% 2.98
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.27
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 0.14
Korku & Açgözlülük:
71 / 100
Bitcoin:
$ 64.775
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.44 T

Striga, Estonya’nın Sıkı Kripto Yasasını Aşmayı Başardı

Estonya, ince elenip sık dokunmuş sıkı kripto para düzenlemelerini aşmayı başaran Striga‘ya lisans verdi.

Kripto piyasasının gelişmesiyle birlikte kripto para borsaları da faaliyetlerini genişletmek için çalışmalar gerçekleştiriyor. 2019 yılından beri kripto sektöründeki denetimi artırmak isteyen Estonya, kripto para sektörünün kara para aklama riskinin yüksek olduğu düşüncesi nedeniyle sıkı bir düzenleme getirmişti. Sıkı yasaları atlatmayı başaran kripto para borsası Striga‘ya Estonya’da lisans verildi.

Estonya, Yeni Yasa Sonrası İlk Lisansı Striga’ya Verdi

Striga, Estonya’nın yeni kara para aklama karşıtı kripto düzenlemesi engellerini aşan ilk şirket olarak lisans almayı başardı.

Estonya Finansal İstihbarat Birimi (FIU), yaptığı açıklamada, Striga’ya 20 Eylül’de faaliyet gösterme yetkisi verildiğini söyledi. Bitcoin Lightning girişimi LastBit’in bir parçası olan şirket, artık kara para aklama karşıtı yasa kapsamında kayıtlı olarak hizmet verecek.

Striga’nın CEO’su Bernardo Magnani, onay sürecinin, nasıl ilerleyeceğini tahmin etmenin zor olduğunu belirtti.

Mevcut kripto şirketleri de Estonya’nın Mart ayında yürürlüğe giren yeni yasasına göre lisanslarını yenilemek zorunda kaldı. Asgari sermaye seviyelerine sahip olma ve özel uyum görevlilerine sahip olma gerekliliklerini içeren yeni engellere uyma zorluğu, kayıtlı firma sayısının 381’den 177’ye düşmesine neden oldu.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir