Kriptolar:
29739
Bitcoin:
$65.593
% 0.57
BTC Dominasyonu:
%54.6
% 0.12
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 1.30
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 65.593
BTC Dominasyonu:
% 54.6
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Stellantis gelirleri, çip tedarikindeki sorunların hafiflemesiyle 3Ç’de arttı

Yazar – Scott Kanowsky

Investing.com – Tedarik zincirindeki kısıtlamaların hafiflemesi, otomobil teslimatlarında artış yaşanmasına yardımcı olduğundan Stellantis NV’nin (BIT:STLA) satışları, üçüncü çeyrekte keskin bir artış gösterdi.

İtalyan-Amerikan holdingi Fiat Chrysler ile Fransız PSA Group’un geçen yıl birleşmesiyle oluşan otomobil üreticisi, geçen yılın üçüncü çeyreğine kıyasla %29 artışla 42,1 milyar euro net gelir elde etti.

Araç sevkiyatları yıllık bazda %13 oranında artarken şirket bu artışın, temel yarı iletken parça siparişlerinin karşılanmasındaki “iyileşmeden” kaynaklandığını belirtti. Genel otomotiv endüstrisinde olduğu gibi Stellantis NV’deki üretim, kısmen Çin’deki COVID-19 kısıtlamaları nedeniyle çip tedarikinde yaşanan gecikmeler nedeniyle sekteye uğradı.

Gelir ayrıca Stellantis otomobilleri için fiyat artışları ve olumlu döviz etkileri ile desteklendi.

Bu arada Stellantis, hem çift haneli düzeltilmiş işletme geliri marjındaki büyüme hem de pozitif endüstriyel serbest nakit akışları açısından tüm yıl beklentilerini doğruladı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir