Kriptolar:
29723
Bitcoin:
$66.375
% 3.43
BTC Dominasyonu:
%54.5
% 0.58
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 5.93
Korku & Açgözlülük:
64 / 100
Bitcoin:
$ 66.375
BTC Dominasyonu:
% 54.5
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Stellantis, Fransa’da EV üretimini artırmayı planladığını duyurdu

Stellantis (NYSE:STLA) CEO’su Carlos Tavares’in, otomobil üreticisinin Fransa’da ürettiği elektrikli araçların (EV) payını iki katına çıkaracağını açıklamasının ardından hisseleri, Pazartesi günü piyasa öncesinde %2,56 artış gösterdi. Tavares, şirketin bazı yeni Peugeot markası modellerin Fransa’daki Mulhouse fabrikasında üretileceğini söyledi.

Stellantis’e yakın bir kaynağa göre bu modeller elektrikli versiyonları da içerebilir. Peugeot 408 ve 308, şu anda sadece içten yanmalı motorlu ve hibrit versiyonlarda mevcut. Carlos Tavares, Paris Motor Show’da yaptığı açıklamada yeni elektrikli modellerin Mulhouse’da monte edileceğini söyledi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, yoksul ailelerin elektrikli araç satın almaları için daha büyük sübvansiyonlar verileceğini açıkladı ve daha fazla yerel üretim için baskı yaptı. Macron, düşük gelirli haneler için elektrikli araç sübvansiyonlarının önümüzdeki yıl 6.000 euro’dan 7.000 euro’ya (6.826 dolar) yükseleceğini, diğer Fransız alıcılar için ise 5.000 euro’ya düşeceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Macron, “İnsanların giderek daha fazla Fransız (otomobili) satın alması adına endüstriyel bir stratejimiz var.” dedi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir