Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$63.087
% 0.62
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 63.087
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

StarkNet, Gümbür Gümbür Geliyor

Layer 2 (L2) ölçeklendirme platformu StarkNet, Ethereum ana ağında coin hazırlıklarını tamamladı.

Kripto endüstrisinin merakla beklediği StarkNet, ekosistemine ait coin’lerini Ethereum ağında konuşlandırdı. Projenin yaratıcısı StarkWare, gelişmeyi dolandırıcılıklara dikkat çeken bir paylaşımla duyurdu. StarkWare, geliştirdiği projenin ekosistemini geliştirmek ve büyütmek için henüz coin’leri satışa sunmadı. Kar amacı gütmeyen StarkWare Vakfı, son zamanlarda yaşanan olayların ardından temkinli hareket ediyor.

StarkWare, StarkNet Coin’i (STRK) Çıkardı

Projenin gelişimine yoğun mesai harcayan StarkWare Vakfı, Temmuz ayında duyurduğu STRK için önemli bir adım attı. Ekip coin’leri Ethereum ana ağında hazır hale getirdi.

STRK, oylama, staking ve ücret ödeme yollarıyla merkeziyetsiz bir ağ oluşturmayı amaçlıyor. Coin için gerçekleştirilen lansman, ağın aktif geliştirici topluluğu ve finansman turlarından gelen güçlü destekler projeyi güçlendirdi.

StarkNet, coin hakkında detayları blog paylaşımı aracılığıyla açıkladı. STRK için henüz satışa sunulmadığını belirten ekip, Vakfın token’lerini dağıtma mekanizmasının henüz belirlenmediğinin de altını çizdi.

Coin dağılım programında, StarkWare hissedarlarına, çalışanlarına ve şirketten bağımsız ortak geliştiricilere dağıtılacak coin’lere dikkat edildi. Buna göre, dağıtılacak coin’ler bir yıldan sonra kademeli olarak serbest bırakılacak. Ayrıca dağıtım, dört yıllık bir süre için kilitlenecek.

Ayrıca StarkWare, geçtiğimiz günlerde StarkNet Foundation‘ın yeni coin’lerin yüzde 50,1‘ini alacağını belirtti. Bu yüzdeye göre, 5,01 milyar adet STRK alacak.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir