Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$70.715
% 0.54
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 70.715
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

Square Enix, Blockchain ve NFT ile ilgili Planlarını Açıkladı

Square Enix

Japonya merkezli video oyunu geliştirme ve yayımlama şirketi Square Enix, oyunlarında blok zinciri teknolojisini artırmayı planlıyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Son günlerde video oyunu şirketleri de NFT’leri ve kripto para oyunlarını benimsemeye başlıyor. Şimdi “Final Fantasy” oyunu yaratıcısı Square Enix de onların arasına katıldı.

Square Enix, koleksiyonlar ve blok zinciri odaklı video oyunları sunarak NFT alanını keşfetme planlarını açıkladı.

Şirket, yakın zamanda geliştirici Double Jump.Tokyo/MCH+ ile ortaklaşa bir deneme çalışmasıyla NFT pazarına daldı. Square Enix, Ethereum üzerinde Layer-2 ölçekleme çözümü olan Immutable X’te basılan video oyunu ve anime Shi-San-Sei Million Arthur’a dayanan NFT dijital ticaret kartlarını Japonya’da piyasaya sürdü.

Square Enix’in haberine göre NFT kartları 14 Ekim’de piyasaya çıktı ve tükendi. Şirket, Yahoo Japan tarafından oluşturulan pazaryeri ve popüler mesajlaşma uygulaması Line’ın bir yan kuruluşu LVC aracılığıyla ikincil piyasa ticaret desteği eklemeyi ve ardından NFT’ler etrafındaki diğer girişimleri keşfetmeyi planlıyor.

Raporda şu ifadelere yer verildi;

“NFT’lerin oyunlarımızla yüksek bir yakınlığa sahip olduğunu kabul ettik. Kavram aşaması bitti. Tam ticarileşme aşamasına geçilecek.”

Square Enix, oyunla ilgilenen insanlar için giderek daha çeşitli profiller/teşvikler de olduğunu, dijital eğlence için değişen bir ortama atıfta bulunarak artık blok zinciri oyunlarına entegre edeceğini ve bu alana sağlam bir giriş yapmayı düşündüğünü dile getirdi.

Square Enix konuyla ilgili şöyle devam etti;

“Oyunlar, merkezileştirilmiş biçimlerden merkezi olmayan biçimlere doğru daha da genişliyor. Geleneksel olarak dahil olduğumuz içerik oluşturma türüne ek olarak, merkezi olmayan bir içerik biçimi olarak belirteç ekonomilerine dayanan blok zincir oyunlarına odaklanacağız.”

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir