Kriptolar:
30369
Bitcoin:
$62.004
% 4.33
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 1.04
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 4.85
Korku & Açgözlülük:
51 / 100
Bitcoin:
$ 62.004
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.20 T

Spot Bitcoin ETF’lerinde Çıkışlar Devam Ediyor: 145 Milyon!

Spot Bitcoin etf

ABD merkezli Bitcoin borsa yatırım fonları, geçen haftadan bu yana 580 milyon dolarlık haftalık çıkış bildirdikten sonra Pazartesi günü de net çıkışlar yaşandı. CoinShares’e göre, ETF’ler geçen hafta sertleşen FOMC toplantısı sırasında haftalık 580 milyon dolarlık çıkış yaşadı

11 Bitcoin ETF’si, Fidelity’nin FBTC’sinin liderliğinde, Pazartesi günü 92 milyon dolar kaybeden toplam 145,83 milyon dolarlık net çıkışları açıkladı. Genellikle büyük miktarda net girişleriyle bilinen FBTC, geçen hafta d da yaklaşık 140 milyon dolarlık net çıkış görmüştü.

Bu çıkışın yanı sıra Ark Invest ve 21Shares’in ARKB’si 50 milyon dolarlık net çıkışla takip ederken, Grayscale’in GBTC‘si ve VanEck’in HODL‘si de yaklaşık 4 milyon dolarlık negatif akış kaydetti.

Minimum düzeyde de olsa tek net giriş, toplam 3 milyon dolarlık Bitwise’ın BITB’sinden geldi. Net varlık değeri açısından en büyük spot bitcoin ETF’si olan BlackRock’un IBIT’i dün sıfır akış olarak açıklandı.

Bu yaşanan net çıkışlar , spot Bitcoin ETF‘lerinin kümülatif toplam net girişini 14,96 milyar dolara düşürdü.

Geçtiğimiz hafta, ülkenin mevcut faiz oranını %5,25 ile %5,50 arasında tutma kararı alınan Çarşamba günkü Federal Açık Piyasa Komitesi toplantısı etrafında, daha büyük çaplı net çıkışlar yaşandı. Yatırımcılar bu yıl birden fazla faiz indirimi beklerken Fed, 2024’te yalnızca bir faiz indirimi olacağını belirtti ve bu haber olumsuz karşılandı.

CoinShares adlı dijital varlık yöneticisi Pazartesi günü yayınladığı bir raporda, “beklenenden daha sert” Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısının yatırımcıları sabit arzlı varlıklardaki paylarını azaltmaya yönlendirdiğini öne sürdü.

ABD ekonomik rakamları açıklanmadan önce 72.000 dolara yaklaşan Bitcoin’in fiyatı, yayınlandığı tarihte kademeli olarak 65.700 dolar seviyesindeki mevcut seviyesine geriledi.

Coin Mühendisi Katıl üyesi olarak ayrıcalıklardan yararlanabilir, Gönülden destek seçeneği ile özel Telegram grubumuza dahil olabilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Spot Bitcoin ETF’lerinde Çıkışlar Devam Ediyor: 145 Milyon!” te bir düşünce

  1. Pingback: Hashdex’ten Yeni ETF Önerisi - Coin Mühendisi

  2. Pingback: ABD Spot Bitcoin ETF'lerinde 152 Milyon Dolarlık Çıkış: Düşüş Dalgası Dördüncü Günde Devam Ediyor - Coin Mühendisi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir