Kriptolar:
29700
Bitcoin:
$64.341
% 4.47
BTC Dominasyonu:
%53.9
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.25 T
% 2.35
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 64.341
BTC Dominasyonu:
% 53.9
Piyasa Değeri:
$2.25 T

SPK suç duyurusunda bulunmuştu: İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı

Sermaye Piyasası Kurulunun (SPK) ihbarı üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Marka Yatırım Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mine Tozlu Sineren hakkında soruşturma başlattı.

Sermaye Piyasaları Kurulu, suç duyurusunda bulunmuştu

Sermaye Piyasaları Kurulu, hafta sonu Marka Yatırım Holding A.Ş ve kurul hakkında bazı basın yayın organlarında ve sosyal medya mecralarında yer alan iddialara ilişkin basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasında Holding tarafından SPK’ye belge olarak sadece sermaye artırımına ve fon kullanımına ilişkin yönetim kurulu kararlarının iletilmiş olduğu, mevzuat kapsamında iletilmesi gereken ilgili belgelerin tam ve eksiksiz olarak iletilmediğinin tespit edildiği belirtildi.

Eksik başvuruların tamamlanma ve incelenme sürecinde 30’un üzerinde farklı kişilerden toplanan en düşüğü 32.000 TL, en yükseği ise 5.200.000 TL tutarlarında olmak üzere toplam 25.010.000 TL’lik fonun sermayeye eklenmesi nedeniyle ihraç edilecek paylara ilişkin ihraç belgesinin onaylanması talebinin görüşüldüğü SPK toplantısında, sermaye piyasası mevzuatına aykırılıklar nedeniyle ve yatırımcıların korunması amacıyla şirket talebinin olumsuz karşılanmasına karar verildiği ifade edildi. Karar, SPK tarafından gerekçeleriyle birlikte şirkete iletildi.

SPK, yapılan incelemeler sonucunda “Piyasa Dolandırıcılığı” suçu kapsamında işlem yapılmak üzere, aralarında Mine Tozlu Sineren’in de bulunduğu şahıslar hakkında SPK’nin 115. maddesi uyarınca Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmasına ve borsalarda 2 yıl geçici işlem yapma yasağı getirilmesine karar verildiğini, bu kararın 21 Ocak 2021’de kamuoyuna açıkladığını belirtti.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir