Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.074
% 1.58
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.074
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Söylenti: Twitter kripto para çıkarmaya hazırlanıyor

Investing.com – Bugün Elon Musk’ın Twitter için yerel bir kripto para geliştirme konusunda düğmeye bastığına yönelik söylentiler gündem olmaya başladı.

Twitter Coin söylentilerinin ortaya çıkmasıyla birlikte tüm gözler Dogecoin’e çevrildi. Şimdilik bu projeyle ilgili resmi bir açıklama yapılmasa da ortaya çıkan bazı görüntüler, Twitter 2.0 kapsamında yeni bir ödeme sisteminin ortaya çıkmasının muhtemel olduğunu gösteriyor. Dogecoin bu projede yer alacak mı sorusu ise henüz cevap kalmaya devam ediyor.

Söylentiler nasıl ortaya çıktı?

Blogger ve Twitter kullanıcısı Jane Manchun Wong’un Twitter kodları arasında rastladığı Twitter Coin ile ilgili bir görseli yayımlamasıyla Twitter’ın kendi kripto varlığı üzerinde çalıştığı söylentileri hızla yayıldı. Bu paylaşımın ardından Wong’un paylaşımını özel moda alması ve hatta ardından hesabını kapatması, söylentileri daha da destekleyen bir hareket oldu.

Bazı kullanıcılar ise yakaladıkları bu görüntüyü paylaşmaya devam etti. Bu durum, Twitter’ın kripto varlık için bir logo geliştirdiğini gösteriyor. Twitter Coin ile ilgili bilgileri sızdıran Wong’un başka bir gönderisinde Elon Musk’ın patronu olduğu Twitter’ın yakın zamanda kripto para bahşişleri ve ödeme seçeneklerini aktif hale getirebileceğini söyledi. Bunu iddiasını ise Twitter API’sını sızdırdığı bir görüntüyle destekledi.

Dogecoin’e ne olacak?

Twitter Coin söylentilerinin ortaya çıkmasıyla birlikte Dogecoin’e ne olacağı sorusu ağırlık kazanmaya başladı. İlk izlenimler, Twitter’ın kendi kripto varlığını piyasaya sürmesi durumunda Dogecoin ve hatta Bitcoin’e ihtiyaç duymayacağı yönünde. Bu söylentiler gerçeğe dönüşürse işler Dogecoin için kötüleşebilir. 

Diğer açıdan bakıldığında ise sızdırılan API görüntüsünde ödeme yöntemi olarak birçok kripto paranın desteklenebileceği yönünde bir ipucu görülüyor. Bu da Elon Musk’ın favori kripto paraları DOGE ve BTC’yi desteklemeye devam edeceği ve olası bir Twitter Coin projesiyle entegre edebileceği anlamına gelebilir.

Elon Musk, henüz bu söylentilerle ilgili bir açıklama yapmadı. Twitter’ın patronu geçen hafta yaptığı paylaşımda dijital ödemelerin Twitter 2.0 olarak lanse edilen yeni bir sürece entegre edileceğini söyledi, ancak daha fazla detay vermedi. Musk, bu gönderide Dogecoin’den bahsetmese bile kripto paranın fiyatında hızlı bir artış görüldü.

DOGE fiyatında son durum

Twitter Coin söylentilerinin ortaya çıkması, DOGE fiyatında kısa süreli bir yükselişe neden oldu. Gelişmenin yayılmasıyla eş zamanlı olarak DOGE fiyatı, birkaç saat önce %8’i bulan ani bir yükseliş görerek 0,11 bandını test etti. 

Ardından aynı hızla gerçekleşen satışlar altcoin’in 0,106 dolara gerilemesine neden oldu. Yine de DOGE, 0,105 doların üzerinde kalarak bu gelişmeyi olumlu fiyatlamaya devam ediyor.

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir