Kriptolar:
29351
Bitcoin:
$66.802
% 0.78
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.27
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 0.14
Korku & Açgözlülük:
71 / 100
Bitcoin:
$ 66.802
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.44 T

Sony Music, NFT alanındaki adımlarını güçlendiriyor

Sony Music Entertainment, Columbia Records logosu altında müzik ve sanatçıları kapsayan bir ticari marka başvurusunda bulunduktan sonra, şimdi de NFT’leri kullanma niyetinin sinyallerini verdi.

Kısa süre önce ABD Patent ve Ticari Marka Ofisine (USPTO) yapılan bir ticari marka başvurusuna göre, yeni başvuru, NFT‘ler tarafından doğrulanan canlı müzik performanslarını içeren ses ve video kayıtlarını kapsıyor.

Uygulama ayrıca, podcast’ler ve görsel-işitsel kayıtlar dahil olmak üzere pazarlama hizmetleri, promosyon, dağıtım, reklam ve çevrim içi eğlenceyi gibi içerikleri kapsıyor.

Şirket tarafından yapılan bu yeni ticari marka başvurusu, diğer birçok Sony Music destekli NFT projesinin ardından geliyor.

Sony, NFT yatırımlarına devam ediyor

Geçtiğimiz Ağustos ayında Sony Music Entertainment, dijital sanata odaklanmış bir NFT pazarı olan MakersPlace’e; Pantera Capital, Bessemer Venture Partners ve Coinbase (NASDAQ:COIN) Ventures’in de katılımıyla 30 milyon dolarlık finansman sağladı.

Mart ayına gelindiğinde, müzik şirketi ortağının Solana merkezli NFT pazar yeri Snowcrash ve diğer müzik devi Universal Music Group ile Bob Dylan ve Miles Davis NFT koleksiyonları piyasaya sürüldü.

NFT’ler ve Metaverse alanı dikkat çekiyor

NFT’ler ve Metaverse alanı dev şirketlerin dikkatini çekmeye devam ediyor. Özellikle son dönemlerde müzik ve eğlence endüstrisinden dev şirketler bu alan ile ilgili daha fazla öne çıkmaya başladı.

Kısa süre önce düzenlenen MTV Video Müzik Ödülleri’nde, Eminem ve Snoop Dogg’un yeni teklileri, Yuga Labs tarafından oluşturulan bir Metaverse’de performansları da dahil olmak üzere çevrim içi ve sanal performanslar yoğun bir şekilde yer aldı.

Hatta “From the D to the LBC” şarkısı haziran ayında yayımlandı. Bu şarkının içerisinde Eminem ve Snoop Dogg’a ait iki Bored Ape Yacht Club avatarı da yer aldı.

MTV’nin Video Müzik Ödülleriaçılış yılında Ariana Grande, Justin Bieber, Charli XCX, Twenty One Pilots, BTS ve Blackpink olmak üzere altı farklı dal için aday gösterilen ve sonunda kazanan En İyi Metaverse Performansı adlı yeni bir ödül kategorisine de yer verdi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir