Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.284
% 1.66
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.284
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

SONDAKİKA | SEC, Coinbase Borsasına Dava Açtı!

SONDAKİKA | SEC, Coinbase Borsasına Dava Açtı!

Amerikan Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), kripto sektöründe önde gelen Coinbase borsasına dava açtı.

Amerikan Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) 2022 yılından itibaren, kripto paralar üzerine uyguladığı sert tavırlarını 2023 yılında da devam ettiriyor. Dün SEC’in Binance borsası ve CEO CZ’ye dava açmasıyla piyasada keskin satışlar görülmeye başlanmıştı. Bugün ise yeni bir dava haberi daha piyasaları etkiledi.

SEC, Coinbase borsasının kayıt dışı olarak hareket ettiğini iddia ederek borsaya dava açtı.Düzenleyici kurum davada, SOL, ADA, MATIC, FIL, SAND, AXS, CHZ, FLOW, ICP, NEAR, VGX, DASH ve NEXO tokenlerin Menkul Kıymet Olduğunu İddia Etti.

Dikkatinizi Çekebilir: SEC Binance CEO’su CZ’ye Dava Açtı

Binance’in Ardından Coinbase!

Komisyonun kripto paralar ve borsalar üzerine uyguladığı yaptırımlar devam ediyor. Düzenleyici kurum, Binance borsasının ardından ABD’nin en büyük kripto para borsası olan Coinbase hedef aldı. Bilindiği üzere, SEC daha öncesinde Coinbase için uyarı niteliğinde mesajlar göndermişti. Buna karşılık borsa Komisyona karşı dava bile açmıştı.

Coinbasse borsasına açılan dava sonrası SEC Başkanı Gary Gensler açıklamada bulundu. Gensler açıklamasında; “Coinbase’in yapmadığı eksiklikleri, yatırımcıların kritik tedbirlerden mahrum kalmasına sebep oluyor” ifadelerini kullandı.

Haberin ardından Bitcoin sert bir düşüş yaşayarak 25:470 seviyesine kadar iğne attı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version