Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.230
% 1.13
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.230
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

SEC Başkanı Gensler’den Şok Kripto Açıklamaları!

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler’in dün başlayan ve bugün devam eden, kripto borsalarıyla ilgili açıklamaları dikkat çekmeye devam ediyor.Gensler:

”Kripto, diğer menkul kıymetlerden farklı olmamalı, uygunluk olması gerekiyor. Kripto para borsaları birçok fonksiyonu birleştiriyor.”

Dün başlayan tartışmalı açıklamalarıyla kripto para borsalarında büyük bir yankı uyandıran Gary Gensler, kendilerini borsa olarak tanımlayan platformların, müşteri fonlarını ayrı tutma konusunda yeteri kadar dikkatli olmadıklarını belirtmesi üzerine Binance tarafından henüz bir açıklama gelmedi.

Dün Binance CEO’su Cz’ye açılan davadan sonra bugün Coinbase borsasını hedef alan SEC başkanı, Binance borsasında kontrol eksiklikleri olduğunu ve komisyonun da bunu göz önüne alarak böyle bir dava açmaya karar verdiğini söyledi. Bu süreçte soruşturma ekibine güvendiğini ve her şeyi kuralına uygun bir şekilde yürüttüklerini de sözlerine ekledi.

Binance borsası hakkında ardı arkası kesilmeyen açıklamalarına devam eden Gensler, Binance gibi bir platform kamuya açık şekilde yasaları ihlal ederse, fonları birbirinden ayırmaz ve bilinmez adreslere gönderirse, burada biz olaylardan endişe duymaya başlarız” dedi.

İlginizi Çekebilir: SONDAKİKA | SEC, Coinbase Borsasına Dava Açtı!

Kripto paralar emtia mı yoksa menkul kıymet olarak mı işlem görecek soruları sosyal medyada cevap bulamazken SEC başkanı, daha fazla kripto paraya ihtiyacımız yok açıklaması yaptı.

Satoshi Nakamoto, değerli bir inovasyon geliştirdi. Ama buradaki token’lar spekülatif yatırım araçlarıdır.

Son olarak SEC Başkanı tek amaçlarının yatırımcıyı korumak olduğunu ve bundan sonraki süreçte kripto şirketlerinin kendileriyle çalışma yoluna gitmeleri gerektiğini belirtti.Bu bağlamda SEC’in uyum sağlamak için kripto firmalarıyla çalışmaya hazır olduğunu söyledi.


Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version