Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$63.881
% 3.59
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 63.881
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Son Bitcoin Çöküşünü Bilen İsim: Sıradaki O Piyasa!

Son Bitcoin (BTC) düzeltmesini önceden bildiren bir yatırım uzmanı, kripto paralar dışında başka bir piyasanın daha iyi bir yatırım olduğunu söylüyor.

Peter Grandich, Bitcoin yerine değer metallere işaret ediyor

Ünlü yatırım uzmanlarından Peter Grandich, yakın tarihli bir röportajda, uranyum, altın, gümüş ve bakır stoklarında boğa olduğunu paylaştı. Grandich bir blog yazısında, şu anda yüzde 8,36 artış gösteren Arizona Metals Corp.’u (AMC) satın almak için bir dizi pozisyonunu zararda sattığını söylüyor. Arizona Metals, Arizona’daki Kay Madeni Projesi (Yavapai İlçesi) ve Sugarloaf Zirve Altın Projesi’nin %100’üne sahiptir. Grandich ayrıca, kısa süre önce bakır ve altın fiyatlarındaki mevcut düşüşün, genel satışıntan kaynaklandığını söyledi. Yatırım uzmanın kripto paralardan beklentisi pek iç açıcı değil…

Coinmuhendisi.com olarak bildirdiğimiz üzere, 13 Mayıs’ta açıklanan ABD enflasyon verileri öncesinde kripto piyasası düşüşe geçti. Açıklanan verilere göre, ABD enflasyon verisi aylık bazda %1,3 yıllık bazda ise %9,1 olarak gerçekleşti. Bu oranlar beklenen tahminlerin çok üzerindeydi. Açıklanan veriler kripto topluluğundan tepki gördü. Binance CEO’su Twitte’dan sert açıklamalar yaptı.

Peter Grandich’in kripto paralardan beklentileri

Grandich, daha önce lale çılgınlığının 21. yüzyıldaki karşılığı olarak adlandırdığı kripto paralara yatırım yapmayı düşünmediğini de belirtti. Yazım sırasında Bitcoin fiyatı Kasım zirvesinden yaklaşık %70 düşüşte. Uzun yıllı destek seviyesi 20.000 doların altında işlem görüyor.

Peter Grandich, geçen yıl, herhangi bir hisse senedi, tahvil veya kripto para birimiyle ilgilenmediğini açıklamıştı. Ancak Grandich, Blockchain teknolojisinin çok fazla potansiyele sahip olduğunu düşünüyor. Uzmana göre Blockchain, internet balonu gibi bazı yüksek potansiyelli işlere yol açacak.

Grandich konut çöküşü ve durgunluk öngörüyor

Röportajda Grandich, hisse senetleri, tahviller ve kripto paraların “patladıktan” sonra, bir sonraki domino taşının bir konut felaketi olacağını açıkladı. ABD piyasanın hızlı bir şekilde %20 ila %40 oranında düşeceğini tahmin ediyor. Grandich ABD ekonomisine yönelik endişeleri de ele aldı. ABD’nin zaten bir durgunluk yaşadığını iddia ediyor.

Atlanta Fed’in GDPNow modeline göre, ikinci mali çeyrekte büyümede %2,1’lik bir düşüş oldu. İlk çeyrek için GSYİH büyümesinin -%1,8 olduğu zaten tespit edilmiş durumda. Bu, GSYİH büyümesinin iki çeyrek boyunca negatif olduğunu gösteriyor. Bu genellikle profesyoneller arasında durgunluğun tanımı olarak kabul edilir. Bloomberg Durgunluk Tahmincisi, önümüzdeki 12 ay içinde bir durgunluk yaşanması olasılığının %38 olduğunu belirtti.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir