Son 90 günde en çok yükselen altcoinler belli oldu. CoinMarketCap verilerine göre PUMP %327,16 yükselişle ilk sırada yer alırken QNT %280,68, RAY %228,24, ENA %209,78 ve ZEC %183,39 kazanç sağladı. Altcoin Season Index ise 59/100 seviyesinde bulunuyor.
Bu performans bazı altcoinlerde güçlü bir rallinin yaşandığını gösterse de piyasadaki hareket henüz tüm tokenlara aynı ölçüde yayılmış değil. CoinMarketCap’in endeksi son bir ayda 41’den 59’a yükselirken yıllık zirve 64 seviyesinde bulunuyor.
Altcoin Sezonu Endeksi Kaç Oldu?
CoinMarketCap Altcoin Season Index şu anda 59/100 seviyesinde. Endeks dün 62, geçen hafta 60 seviyesindeydi. Bir ay önce ise yalnızca 41 seviyesinde bulunuyordu.
Yıllık zirve 64 olarak kaydedildi. Son bir aydaki yükseliş, altcoin piyasasının Bitcoin’e kıyasla güç kazandığını gösteren daha hareketli bir döneme işaret ediyor.
Ancak endeksin 59 seviyesinde bulunması, piyasadaki yükselişin bütün altcoinlere aynı şekilde yayıldığını göstermiyor. Son 90 günlük performans listesi de bu ayrımı net biçimde ortaya koyuyor.
Son 90 Günde En Çok Yükselen Altcoinler Hangileri?
CoinMarketCap’in ilk 100 altcoin için hazırladığı 90 günlük performans listesinde PUMP %327,16 yükselişle ilk sırada yer alıyor. QNT %280,68, RAY %228,24 ve ENA %209,78’lik artışlarla onu takip ediyor.
Beşinci sıradaki ZEC ise son 90 günde %183,39 yükseldi. Böylece listede ilk beş sırada yer alan altcoinlerin tamamı %180’in üzerinde getiri sağladı.
Listenin devamında NEAR %163,18, UNI %143,37, ZRO %141,18, STX %137,52 ve VVV %134,57 yükseldi. Böylece son üç ayda güçlü performans gösteren altcoinlerin sayısı yalnızca birkaç tokenla sınırlı kalmadı.

Altcoinler Bitcoin’i Geçmeye Başladı mı?
CoinMarketCap’in endeksindeki yükseliş ile 90 günlük performans listesi birlikte değerlendirildiğinde piyasada iki farklı görünüm ortaya çıkıyor. Bir tarafta PUMP, QNT, RAY, ENA ve ZEC gibi çok güçlü performans gösteren altcoinler bulunuyor.
Diğer tarafta ise Altcoin Season Index 59 seviyesinde ve son bir aydaki artışa rağmen hâlâ yılın en yüksek değeri olan 64’ün altında. Bu nedenle piyasanın tamamında aynı ölçüde bir altcoin rotasyonundan söz etmek için daha geniş bir performans tablosu gerekiyor.
Son 90 günlük listede çok sayıda altcoinin güçlü yükseliş kaydetmesi ise bu ihtimalin tamamen göz ardı edilemeyeceğini gösteriyor.
Altcoin Sezonu Ne Zaman Başlayacak?
Mevcut veriler, altcoin piyasasında hareketliliğin belirgin biçimde arttığını gösteriyor. Ancak CoinMarketCap’in 59/100’lük endeksi ile son 90 günde yaşanan sert yükselişler arasında hâlâ bir fark bulunuyor.
Bu nedenle yatırımcılar açısından takip edilmesi gereken gelişme yalnızca PUMP veya QNT gibi tekil altcoinlerin yükselişi değil, bu performansın piyasanın daha geniş bölümüne yayılıp yayılmayacağı olacak.
Şimdilik son 90 günün lideri %327,16 ile PUMP, ardından %280,68 ile QNT geliyor. RAY, ENA ve ZEC de %180’in üzerinde yükselirken, Altcoin Season Index’in 59 seviyesinde bulunması piyasada güçlü hareketler yaşansa da geniş tabanlı bir altcoin sezonunun henüz net biçimde doğrulanmadığını gösteriyor.
Bu içerik genel piyasa verilerine dayanır ve yatırım tavsiyesi değildir. Kendi araştırmanızı yapmanızı öneririz.
Son Dakika kripto para haberleri için hemen tıkla.
Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.


