Kriptolar:
29660
Bitcoin:
$61.379
% 0.97
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.18
Piyasa Değeri:
$2.26 T
% 0.18
Korku & Açgözlülük:
56 / 100
Bitcoin:
$ 61.379
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.26 T

Son 24 Saatin En Çok Yükselen Coinleri Hangileri?

Kripto para piyasası kayıplarını telafi etmek için toparlanmaya çalışırken Quant, XRP ve MINA gibi varlıklar son 24 saatin en çok yükselenleri arasında yer aldı. 

XRP Neden Yükseliyor?

Piyasa değerine göre en büyük 100 coin arasında 7.sırada bulunan XRP, dünkü dip seviyesinden %20’ye ulaşan değer artışı ile yukarı yönlü hareket başlattı ve 38 cent seviyesinden fiyatlanmaya devam ediyor. Dün 32 cent seviyesine kadar geriledikten sonra yeni bir talep dalgası yaşayan XRP, son 24 saat içinde en çok değer kazanan kripto paralar arasında 2.sırada yer alıyor. XRP’nin bu yükseliş ivmesini yakalamasını sağlayan gelişmeler arasında dünkü duruşmada yargıcın davada görüş bildirmek isteyen kurumlara onay vermesi vardı. Aynı zamanda FOX Business’ta Hard Money programının sunucusu Natalie Brunell, SEC’nin Ripple ile uzlaşmayı planladığını iddia etti. Her ne kadar Ripple sözcüsü bu iddianın gerçeği yansıtmadığını ifade etse de XRP fiyatı bu ihtimal dahilinde fiyatlanacak yükselmeye devam etti.

Dün ABD Bölge Mahkemesi Yargıcı Analisa Torres’in görüş bildirme taleplerini onaylaması sonrası iki tarafın destekçileri de görüşlerini mahkemeye sunabilecek. Ripple’ın en büyük destekçisi olarak görülen Coinbase, resmi özetini mahkemeye daha önce sunmuştu. Coinbase’in mahkemeye sunduğu özette, SEC’nin kripto para piyasasını dikkatli şekilde ele almadığı yer alıyordu.

XRP Yükselişi Devam Eder mi?

Şu anda 38 cent seviyesinde bulunan XRP bu direncin üzerinde tutunursa yeni bir ralli gerçekleştirebilir. Uzmanlara göre, 38 cent seviyesindeki direnç bölgesi aşıldığı takdirde 44 cent’e kadar bir yükseliş ivmesi izleyebiliriz. Şayet XRP, 38 cent’lik direnç bölgesini aşamazsa aşağı yönlü bir düzeltme başlatabilir. Aşağı yönlü ilk destek 36 cent seviyesinde bulunuyor. Bir sonraki büyük destek ise 34 cent bölgesinde. Bu bölgelerin kaybı XRP fiyatını yeniden 32 cent seviyesine düşürebilir.

Quant Neden Yükseliyor?

FTX çöküşü nedeniyle piyasa genel olarak bir gerileme yaşadı. Piyasanın gerileme yaşadığı bu süreçte son 24 saatte %21 değer kazanarak en çok değer kazanan kripto paraların başında Quant geldi. Quant fiyatı 17 Ekim’de ulaştığı 228 dolarlık seviyeden beri geri çekilme yaşıyordu. FTX krizi ile birlikte bu düşüş geçtiğimiz hafta hız kazandı ve uzun vadeli 150 dolar seviyesinden bir kırılmaya neden oldu. Ancak Bitcoin ve Ethereum’un toparlanma işaretleri göstermesiyle birlikte Quant fiyatı da yeniden artış yaşamaya başladı. Başarılı kripto analist Greg Lunt, son 236 haftada 77 bin cüzdanın Quant tuttuğunu ancak bu sayının önemli bir şekilde arttığını belirtti. Lunt’a göre yalnızca geçen hafta 13.000 adet yeni cüzdan Quant ekledi. Bu da Quant’a olan ilginin arttığına ve bu ilgi artışının da yükselişi getireceğine işaret ediyor.

MINA

Son 24 saatte yaşadığı %7’nin üzerinde artışla 58 cent seviyesinde fiyatlanan MINA, en çok değer kazanan kripto paralar arasında yerini aldı. Bu artışla birlikte MINA piyasa sıralamasında 73.sıraya kadar yükseldi. Uzmanlar, ilerleyen günlerde Bitcoin’in yeşil ışık yakmasıyla beraber MINA’nın 80 cent seviyelerine kadar yükseliş yaşayabileceğini bekliyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir