Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$63.447
% 0.30
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 63.447
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Solana’da Neler Oluyor? Düşüş Devam Edecek mi?

solana düşüş

Solana Daily, en son haftalık raporu paylaştı. Rapor, Solana’nın Google Cloud ile entegrasyonu ve Solana Mobile’in piyasaya sürülmesi de dahil olmak üzere geçen hafta ağdaki tüm önemli gelişmelerden bahsetti. Bu gelişmeler Solana ağına değer katsa da bu gelişmelerden elde edilen tüm kazanımlar neredeyse kaybedildi. Coinmarketcap verilerine göre Solana son 24 saatte %34’ün üzerinde değer kaybederek en iyi 10 kripto para listesindeki yerini kaybetti.

Google Cloud ve Solana

Arama motoru devi Google’ın bulut bilişim hizmeti Google Cloud, kısa bir süre önce Solana blok zincirinde bir doğrulayıcıyı kullanıma sunduğunu duyurdu. Google, geçtiğimiz hafta, node hizmetini Ethereum blok zinciri için destek sunarak başlatmıştı. Bu gelişmenin ardından Solana fiyatı %15’e yakın değer kazanmıştı fakat bu kazanımları kaybetti.

Solana Neden Değer Kaybediyor?

Uzmanlara göre Solana’nın değer kaybetmesinin ardında birçok neden bulunuyor. Bu nedenlerden biri olarak Aptos’a yönelik ilginin Solana’yı gözden uzaklaştırdığı iddiasını gösterebiliriz. Analistlere göre, yaşanan bu düşüş Aptos etrafındaki ilgiden kaynaklanabilir. Fakat bunlar Solana fiyatına geniş vadede etki edecek durumlar. Solana’nın son yaşadığı düşüşün ardında maalesef FTX krizi bulunuyor. Malum FTX krizi sonrası tüm kripto paralarda büyük düşüşler yaşandı. Bu krizden en çok etkilenen varlıklardan biri de Solana oldu. 20 doların altına sarkan Solana fiyatı yatırımcılarını zarara uğrattı.

FTX ve Sam Bankman Fried’ın yoğun şekilde yatırımı olduğu belirtilen Solana’daki düşüşler ve ağdaki yavaşlama dikkat çekiyor. Ağdaki yavaşlamaların fiyat ayarlamaları yapan oracle’lardaki sürekli değişimlerden ötürü olduğu belirtiliyor.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan CNBC’nin kripto para uzmanı Ran Neuner: “Piyasa artık CZ’nin token’ların yüzde 10’una sahip olduğunun farkında vardı ve o SOL yerine BNB’i tercih edecektir. Solana ve ekosistemi artık Sam Bankman ile FTX’in yaptığı yatırımları kaybetti.” İfadelerini kullandı.

SOL Balinası Tasfiye Olabilir

Fiyat düşüşünün en çok etkiledikleri ise tabi ki yine kaldıraçlı işlem pozisyonları bulunan yatırımcılar oldu. Bu kişiler arasında yüklü miktarda SOL tutan balinalar da bulunuyor. Çin kripto para medyasından gazeteci Colin Wu’nun paylaştığı bilgilere göre: “Solana balinasının elinde, teminat olarak gösterdiği 2 milyon 450 bin SOL bulunuyor ve bu kişi şu anda 44 milyon 850 bin dolar USDC borçlu konumda. Solana ağındaki yavaşlık ise şu anda bu balinanın likide olmasını engelliyor. Balina her an varlıklarını kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya.”

SOL’un günlük grafiğine bakıldığında önümüzdeki birkaç gün içinde daha fazla fiyat düşüşü olabileceğe benziyor. Uzmanlara göre, Üstel Hareketli Ortalama şeridi, 20 günlük üstel hareketli ortalamanın 55 günlük ortalama altında ve aralarındaki boşluk artıyor. Bu da Solana için düşüş sinyali anlamına geliyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir