Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.776
% 1.32
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.776
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Solana Üst Düzey Yöneticisi, SOL’ün Geleceği Hakkında Konuştu

Solana

Solana Vakfı strateji müdürü Austin Federa, verdiği röportajda SOL’un geleceği hakkında demeçler verdi.

Federa, 2015 yılında Ethereum’un piyasaya sürülmesinden kısa bir süre sonra gündeme gelen, bir altcoinin ‘Ethereum katili’ olması konusuna Solana üzerinden değindi. “Dışarıdaki herhangi bir projenin Ethereum katili olmak istediğini sanmıyorum” dedi ve ekledi:

“Ethereum’u, tıpkı Bitcoin’i ya da Linux’u öldüremediğiniz gibi öldüremeyeceğinizi söyleyebilirim. Bu aynı zamanda Solana’yı öldürmenin de kolay olmayacağı anlamına geliyor.”

Bu ağların dünyanın dört bir yanındaki yüz binlerce insan tarafından işletildiğini ve açık kaynak topluluklarının ve yazılım hareketlerinin gerçek dayanma gücünün de bu olduğunu vurguladı.

Federa, ‘Ethereum katili’ olma konusunu daha da detaylandırdı: (Solana)

“Ethereum’u öldürmeye çalışıyor olsaydık, muhtemelen ağda EVM desteğine sahip olurduk, değil mi? Solana ağının 2018’deki başlangıcından itibaren amaçlanan işlevi, dünyanın tüm bilgilerini tek bir küresel durum makinesinde mümkün olduğunca ışık hızına yakın bir şekilde senkronize edecek bir şey inşa edebilmek istememizdi.”

Federa, “geçtiğimiz yıl başlattığımız en büyük şey” dediği token uzantıları konusuna değindi:

“Bunlar perde arkasındalar ve blok zincirinde görebileceğiniz en cazip şey değiller, ancak halka açık blockchainler üzerinde oluşturulabilecekler için ileriye doğru atılmış büyük bir adımlar. Buradan çok fazla benimseme ve büyüme göreceğiz.

Benimsenmenin arttığı bir başka alanın da Solana DeFi olduğunu söyleyebilirim.”

Federa, tek bir ”küresel durum makinesi” vizyonunun “aslında Ethereum’un orijinal vizyonu” olduğunu belirterek, “Ethereum’u zamanında bu kadar güçlü kılan şey, ağdaki herhangi bir programın ağdaki herhangi bir başka programla güven tesis edebilmesi, çünkü hepsinin aynı statüde çalışması fikriydi” dedi ve ekledi:

“Solana’nın başlangıçta inşa edildiği ve bugün de inşa edilmeye devam ettiği vizyon budur. Amacımız “mümkün olan en kısa bloklarla mümkün olan en yüksek işlem hacmine sahip olmak, bunların hepsini tek bir küresel durum makinesinde gerçekleştirmek ve böylece ağdaki ücretleri mümkün olan en düşük seviyeye çekmektir.”

Federa, hedefin bu olduğunu çünkü ağın, çok sayıda işlem gerektiren ve işlem yapma maliyeti nedeniyle kârların yok olmasına izin vermeyen merkeziyetsiz finans (DeFi) için en uygun ağ olmasının amaçlandığını söyledi.


Ek olarak, Coin Mühendisi Katıl üyesi olmak ve ayrıcalıklara erişmek için, Gönülden destek seçeneği ile özel telegram grubumuza dahil ol.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir