Kriptolar:
30444
Bitcoin:
$60.772
% 0.07
BTC Dominasyonu:
%53.3
% 0.38
Piyasa Değeri:
$2.25 T
% 0.63
Korku & Açgözlülük:
30 / 100
Bitcoin:
$ 60.772
BTC Dominasyonu:
% 53.3
Piyasa Değeri:
$2.25 T

Solana tabanlı DEX Zeta Markets, Yerel Tokenı ZEX’i Tanıttı ve Airdrop Dağıtımına Başladı

Solana tabanlı merkeziyetsiz borsa (DEX) Zeta Markets, yerel ZEX tokenını tanıtarak airdrop taleplerini açtı. Airdrop, toplam 1 milyar ZEX arzının %10’unu oluşturan 100 milyon ZEX tokenını içeriyor.

Türev ticareti konusunda uzmanlaşmış olan Zeta Markets, bu airdrop ile hem erken kullanıcıları ödüllendirmeyi hem de protokole uzun vadeli katılımı teşvik etmeyi amaçlıyor.

Zeta Markets’in kurucusu Tristan Frizza, Nisan ayında The Block’a verdiği demeçte, tokenın sembolünün “Z” olacağını belirtmişti, ancak bu daha sonra ZEX olarak değiştirildi.

Airdrop, toplam 1 milyar ZEX arzının %10’unu oluşturuyor ve bu arzın %8’i Faz 1’de Zeta tüccarlarına ayrılmış durumda. Erken staking yapanlar, bugün gerçekleşen token oluşturma etkinliğinden 28 gün sonra dağıtılacak olan Faz 2’de kalan %2’lik dilime hak kazanacak. Hak sahibi kullanıcıların airdrop tahsisatlarını talep etmek için 90 günü olacak.

Başlangıç airdropu, kullanıcıların 7 Haziran’da alınan bir anlık görüntüye dayanan ticaret faaliyetlerine ilişkin puan sistemi olan “Z-Score”larına dayanmaktadır. Ayrıca, Zeta’nın ekosistem ortaklarının üyeleri için topluluk airdrop yarışmasına katılanlara ayrılmış bir topluluk tahsisi de bulunmaktadır.

Zeta Markets’in kurucusu Tristan Frizza, “Zeta Markets’te amacımız, merkezi platformlarla eşdeğer hız ve rahatlığı DeFi’nin şeffaflığı ve güvenliği ile harmanlayarak nihai ticaret borsasını oluşturmaktır,” dedi. “$ZEX’in lansmanı, topluluğumuza karar verme gücünü verirken, farklı paydaşların çıkarlarını stratejik olarak hizalayarak protokolde uzun vadeli büyümeyi sağlamak için önemli bir adımdır.”

Zeta destekçisi Electric Capital’in Yönetici Ortağı Avichal Garg, “Her airdrop mükemmel olmasa da, Zeta Markets token oluşturma etkinliği kadar derinlemesine araştırılmış veya düşünceli bir şekilde tasarlanmış az sayıda topluluk token dağıtımı olmuştur,” diye ekledi. “Bu etkinlik, sadık kullanıcıları ödüllendirmek için iyi yapılandırılmış bir yaklaşımı örneklemekte ve toplulukla iletişim kurma konusunda yeni bir standart belirlemektedir.”

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir