Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$60.093
% 2.40
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 60.093
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Solana Kurucusu, Blockchain Güncellemesini Duyurdu

Solana Labs’ın Kurucu Ortağı Anatoly Yakovenko, bazı olumsuzluklara rağmen doğrulayıcıları node’ları güncellemeye çağırıyor.

Haftanın başlarında proje ekibi, çoğu kullanıcı FTX çöküşünün etkisinden endişe duyarken operasyonların şeffaflığını kanıtlamak için Solana ağının durumunun anlık bir görüntüsünü yayınladı. Sunulan verilere göre, saniye başına ortalama işlem sayısı şu anda 2 bin. Ortalama blok süresi de iyileşti ve şu anda 0,5 milisaniye civarında. Olumsuz tarafı ise, kullanılan günlük program sayısındaki düşüşe de yansıyan ağ faaliyetlerinde bir azalma yaşanmış olması. Solana, yine de ayakta durmak için güncellemelerini geliştiriyor.

Solana Kurucusundan Güncelleme Çağrısı

Solana Labs’ın kurucu ortağı Anatoly Yakovenko, tüm doğrulayıcıları node’un en son sürümü olan 1.13.5’e güncelleme yapmaya çağırdı.

Yakovenko‘ya göre güncelleme, UDP tabanlı protokollerin aşırı yüklenmesinden kaynaklanan tüm Solana ağ kesintilerini düzeltecek. Daha önce bu sorun, halen test aşamasında olan Solana ağının uzun süreli kapanmasına neden olmuştu. Solscan’a göre, Solana ağındaki en büyük doğrulayıcıların çoğu hala güncellenmedi. Tüm doğrulayıcıların yalnızca yüzde 44,53’ü en son sürüme güncellendi.

Node’ların büyük veri sunucuları tarafından engellenmesi, merkezi depolanması, uzun kesintiler ve kurucu ortağın kişisel olarak doğrulayıcılardan güncelleme yapmalarını istemesi, kripto topluluğunun aklında bazı soru işaretleri oluşturuyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir