Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.832
% 2.05
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.832
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Solana Cüzdan Sağlayıcısı Phantom, Sistemlerinin Saldırıyla Başa Çıktığı Söyledi

Solana cüzdan sağlayıcısı Phantom, sistemlerinin 4 milyon dolarlık saldırıda taviz vermediğini söyledi.

Phantom, güvenlik denetleyicilerinin herhangi cüzdan saldırısına karşı sistemde açık bulamadıklarını aktardı. En başta, Phantom, Slope, Sollet ve Solflare ile bağlantılı Solana dijital cüzdanların iOS tabanlı uygulamasında bir “zincir saldırısına” maruz kalmış olabileceğine inanılıyordu.

Web3 cüzdan sağlayıcısı Phantom, bilgisayar korsanlarının şimdiye kadar 9.203 cüzdana yaptığı saldırıyla 4.08 milyon dolar çalmasından önce sistemlerinin tehlikeye atılmadığını açıkladı. Phantom ayrıca, güvenlik denetçileri tarafından yaklaşık bir hafta süren soruşturmasında kendi sistemlerinde bir güvenlik açığının bulunmadığını da açıkladı.

Phantom, attığı bir tweette şöyle dedi:

2 Ağustos’ta yaşanan olaya istinaden neredeyse bir hafta süren araştırmanın sonucunda ekibimiz, Phantom’un sistemlerinin hiçbir şekilde ihlal edildiğine dair bir kanıt bulamadı.

Bu Saldırıda Slope Sınıfta Kaldı!

Ardından Solana geliştiricileri olayı yalnızca Slope cüzdan uygulamasına kadar takip etti. Solana ekibi, saldırıya uğramış cüzdanların sadece bir noktada oluşturulduğunu, içeri aktarıldığını veya Slope uygulamasında kullanıldığı bulgusuna vardı. Bu bulgu bağımsız güvenlik firması Otter tarafından da onaylandı. Otter yaptığı açıklamada, cüzdanları korumaya yarayan “seed phrases” olarak adlandırılan ve cüzdanı çalıntıya karşı koruyan bir dizi şifrenin “yanlışlıkla” servera açıkça okunabilir halde yollandığını söyledi. Bu güvenlik açığı, hackerlara kullanıcıların cüzdanlarına ulaşması ve içindeki varlıkları çalması için zemin hazırladı.

Açıklamada Phantom ek olarak, Phantom’un yükümlülüğü olmayan cüzdanlarda hack olayının gerçekleştiğini söyledi.

Phantom konuya dair şöyle dedi:

Kimi Phantom kullanıcıları bu olaydan etkilenmiş olsa da, her incelediğimiz adreste gördük ki onların güvenlik şifrelerini Phantom olmayan bir cüzdana veya içe aktardıklarını tespit ettik.

Slope konu üzerine şirketin olaya dair bir cevabı olmadığını söyledi. Slope ayrıca konudaki araştırmalarının sonlanmak üzere olduğunu, bu konuda blok zincir istihbarat firması TRM ve kolluk kuvvetleriyle birlikte çalıştıklarını söyledi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir