Solana (SOL) ağı şu anda tıkanıklık yaşıyor ve bu durum, kullanıcıların işlemlerinde potansiyel arızalara veya gecikmelere yol açıyor. Sorunun temel nedeni, QUIC uygulaması ve Agave doğrulayıcı istemcisinin Solana ağında çok sayıda isteği işlerken sergilediği davranış.
Son zamanlarda, blok zinciri ağlarında “başarısız” işlemlerde artış yaşandığı görülüyor. Ancak, “başarısızlık” terimi bazı karışıklıklara neden oluyor gibi görünüyor. Solana gibi bir ağda başarısız bir işlem mutlaka olumsuz bir olay olmak zorunda değil. Aslında, başarısız bir işlem ağın amaçlandığı gibi çalıştığını gösterir. Başarısız bir işlem, kullanıcı koruması için tasarlanmış bir özellik olarak tanıtılıyor.
Diğer birçok blockchain ağının aksine, Solana işlemleri aşamalandırılmıyor. Bunun yerine, işlemler doğrudan sorumlulara gönderiliyor. Bu model daha verimli ve işlemin dahil edilip edilmeyeceği konusunda daha hızlı geri bildirim sağlıyor. Geliştiricilere göre bu, kullanıcılara, işlemlerin belirsiz süreler boyunca mempool olarak adlandırılan ve tutarsızlık içinde kaldığı bir aşamalandırma modelinden daha doğrudan geri bildirim sunuyor.
Bir işlem başarısız olduğunda, ağ işlemin koşullarını doğrulayarak tüketicileri ve kullanıcıları koruyor. Başarısızlık durumunda, işlemin sahibinin doğru bir imza verip vermediği, işlem için gerekli varlıklara sahip olup olmadığı ve beklenen fiyattan bir token takasının mevcut olup olmadığı gibi koşullar kontrol edilir. Başka bir deyişle, işlem başarısızlığı, uygulama düzeyinde bir özelliktir ve protokolün işleyişini etkilemez. Başarısız bir işlem yine de işleme alınır ve işlem ücreti ödenir.
En son verilere göre, başarısız işlemlerin %80’den fazlası, slippage miktarını aşma kodu olan 0x1771 hata kodundan kaynaklanıyor. Bu, son dönemdeki memecoin çılgınlığından kaynaklanan ve uygun fiyattan memecoin almak isteyen kullanıcıların slippage nedeniyle hata almasından kaynaklanıyor.
Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.