Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.210
% 2.34
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.210
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Şoke Etti: Kripto Para Cinayetinde Sanıklardan Tahliye Talebi!

Geçtiğimiz yıl Bursa’da gerçekleşen kripto para sebebiyle işlenen bir cinayetten tutuklu olan 3 sanık, güvenlik kameraları cinayet anını kaydetmiş olmasına rağmen suçsuz olduklarını iddia ederek tahliyelerini talep etti. Piyasanın renkli isimleri…

Kripto para cinayetinin detayları

05 Temmuz 2021 yılında Bursa, Osmangazi’de turizm acentesi işleten ve kripto parası bulunan Suriye uyruklu H.A. (30), Suriye uyruklu iş ortağı S.S. yüzünden 20 bin dolar zarar ettiğini iddia ederek mağduriyetinin karşılanmasını istediği için çıkan tartışmanın ardından silahlı saldırıya uğradı. Saldırının ardından hastaneye kaldırılan H.A. hayatını kaybetti. Cinayetle ilgili soruşturma başlatan ekipler, çevredeki güvenlik kameralarını incelediklerinde silahlı saldırıyı gerçekleştirenlerin Suriye uyruklu A.K.K. ve A.S. olduğunu tespit etti. 2 şüpheli suç aleti tabanca ile gözaltına alındı.

Kripto para cinayetinin azmettiricisinin H.A.’in ortağı S.S. olduğu ortaya çıktığında, S.S. yurtdışına kaçmak üzereyken yakalanarak gözaltına aldı. Daha sonra tutuklanan bu 3 şüpheliye Bursa 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘kasten adam öldürmek’ suçundan müebbet hapis cezası talebiyle dava açıldı. Görülen ikinci duruşmada, cinayet kurbanı H.A.’nın eşi I.E.’de hazır bulundu. I.E., sanıklar salona alındığında Arapça sözler söyleyerek bağırmaya başladı.

Sanıklar tahliyelerini talep ediyor

Mahkeme sırasında şüphelilerden A.S. suçsuz olduğunu öne sürerek, olay yerine gittiğinde arkadaşının elinde silah görmediği için tahliyesini talep etti. Kripto para cinayetinin bir başka şüphelisi ise asıl suçlunun geçen duruşmada tanık olarak dinlenen B.K. olduğunu ileri sürdü. Olay günü işyerine gittiğini söyleyen A.K.K. konuya ilişkin olarak şu açıklamaları yapıyor:

Öldürme veya yaralama niyetim yoktu. Sürekli tabanca taşıyordum. B.K. bana, ‘Dışarıda bekliyorlar, seni öldürecekler’ dedi. H.A. ile aramızda anlaşmazlık vardı. Camdan baktım H.A. araçtakilere el işareti yaptı. Bu sebeple panikledim. B.K.’nin söylediği söz aklıma geldi. Dışarı çıkarak hedef gözetmeden ateş ettim.”

Coinmuhendisi.com olarak daha önce değindiğimiz olayla ilgisi olmadığını dile getiren S.S. de tahliyesini istedi. Tanıkların dinlenmesiyle devam eden duruşmada maktulün eşi, sanıklardan şikayetçi olduğunu ifade etti. Mahkeme heyeti sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir