Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.822
% 1.28
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.822
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Societe Generale’den Stablecoin Girişimi!

Societe Generale

Fransa’nın köklü bankalarından Societe Generale, 1800’lü yıllara uzanan tarihine ve 2.7 trilyon eurodan fazla varlığa sahip olma özelliğine sahip bir kuruluş olarak, euro bazlı bir sabit coini piyasaya sürdü. Bu sabit coin’e “EUR CoinVertible” adı verildi.

Societe Generale, dünyada itibari fiat paraya dayalı bir sabit coin çıkaran ve bunu geniş kitlelere sunan ilk banka olma özelliği taşıyarak önemli bir adım attı. “EUR CoinVertible,” Lüksemburg merkezli kripto para borsası Bitstamp’te işlem görmeye başladı ve aynı zamanda MiCA kurallarına uygunluğuyla dikkat çekiyor.

Societe Generale

Bankanın dijital varlık birimi olan Forge’un CEO’su Jean-Marc Stenger, euroya dayalı bir sabit coin’in kripto para dünyasında eksikliği hissedilen bir unsur olduğunu belirterek şunları söyledi: “Kripto para ekosistemi, büyük ölçüde dolara endeksli sabit coin’lere dayanıyor. Şirket olarak, bu alanda bir banka ve euro için bir sabit coin’e yer olduğuna inanıyoruz. Kripto para yatırımcılarının ilgisini çekmek içinse, tanıdık yolları izlemek gerekiyor. Bu da o coin’i bir borsada listelemeyi içerir.”

Stenger, “EUR CoinVertible”ın MiCA standartlarına uygun olduğunu ve bu özelliğe sahip çok az sayıda sabit coin bulunduğunu da vurgulayarak sözlerine ekledi.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir