Kriptolar:
29536
Bitcoin:
$63.658
% 3.16
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.64
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 5.56
Korku & Açgözlülük:
48 / 100
Bitcoin:
$ 63.658
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Societe Generale/ Kabra: Enflasyon kontrolden çıkıyor

 

Yaşanan küresel enflasyon krizini merkez bankaları agresif faiz artışları ile çözmeye çalışırken, Fed‘in hem parasal sıkılaşma uyguladığı hem de faizleri artırdığı gözlendi. Fed’in şu an durmasının beklenmedik olacağını belirten Societe Generale stratejisti Manish Kabra, enflasyon krizi ve resesyon senaryolarını Bloomberg HT’ye değerlendirdi.

Societe Generale stratejisti Manish Kabra, “Genel resme baktığımızda ABD’de ekonomi politikalarının temkinli olduğunu ve hisse piyasasında aşağı yönlü hareketin hakim olduğunu görüyoruz, çok fazla endişe var. ABD’de aynı anda iki farklı şey oluyor. ABD Merkez Bankası’nın (Fed) küresel döngü yavaşladıkça zayıf gelen verilere rağmen faiz artırımlarına devam ediyor” dedi.

Fed‘in hem parasal sıkılaşma uyguladığına hem de faizleri artırdığına dikkat çeken Kabra, “Geçmişte böyle bir görünüme çok sık rastlanmadı. Ancak bu tarz uygulamaların ardından hisselerde ani düşüşler yaşanır” diye konuştu.

Kabra, Fed’in çok daha agresif olması gerektiğini belirtirken, “Enflasyon kontrolden çıkıyor, döngünün sonlarına yaklaştık, ABD tahvil getirilerinde tarihin en hızlı artışı gerçekleşti” dedi. Fed’in 28 yıl sonra yaptığı ilk faiz artırımının ardından getiri eğrisinin terse dönüşünü ‘oldukça sıradışı’ olarak tanımlayan Kabra, “Hisse senetlerinde bu seviyeler hiç görülmemişti” ifadelerini kullandı.

“Fed resesyon görmedikçe faiz artırımlarını sonlandırmayacak”

Fed’in faiz artırım sürecini ancak bir resesyonun durduracağını belirten Kabra, Fed’in şu an durmasının beklenmedik olacağını belirtti.

Kabra, “Küresel döngüdeki işaretlere bakıldığında ABD’de tüketiciler enflasyonla mücadele ediyor. Müşteri hassasiyeti 2008’deki seviyelerinden bile düşük. Tüm bunlar bizi piyasanın tipik bir resesyonu fiyatlayacağı düşüncesine itiyor. Ekonomik döngünün bir parçası olan resesyon ihtiyacımız olan şey ve enflasyonun sonlanacağına dair sağlıklı bir işaret. Ancak resesyondan çıkacağız” dedi.

“S&P’de yeni zirveler 2024’te görülecek”

Gelecek 12 ay içerisinde resesyon görülmeyeceğini belirten Kabra, uzun dönemde S&P’de 5 bin seviyesine ya da tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşacağını ancak tüm bunların 2024’te gerçekleşeceğine vurgu yaptı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir