Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.895
% 1.03
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.895
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Slope, 4 Milyon Dolarlık Saldırıya İlişkin Bir Kanıt Olmadığını İleri Sürdü

Solana tabanlı kripto cüzdanı Slope, var olan güvenlik açığı ile 4 milyon dolarlık hack arasında bir bağlantı olmadığını iddia etti.

Slope cüzdanının geliştiricileri, cüzdanda bir güvenlik açığı olduğunu kabul etse de, yaşanan 4 milyon dolarlık saldırıyla kendilerini ilişkilendirecek bir kanıt olmadığını ileri sürdü.

Slope, Suçlamaları Reddediyor

Solana Labs araştırmacıları, yaşanan hack saldırısına sebep olarak Slope cüzdanındaki güvenlik açığını göstermişti. Gelen bilgilere göre bilgisayar korsanları, kullanıcıların özel anahtarlarına erişerek birçok cüzdanı boşaltmıştı.

Solana, konuyla ilişkili bir açıklama yayınladı. Bu açıklama OtterSec ve SlowMist ile iş birliği içerisinde yapıldı.

Slope’a göre cüzdanda olan güvenlik açığıyla hack saldırısını bağlayan kesin bir kanıt söz konusu değil. Slope saldırı sebebiyle yalnızca 1444 cüzdanın boşaltıldığını ifade etti.

Saldırı ile ilgili bir rapor hazırlayan Dune Analytics, etkilenen 9.232 cüzdan olduğunu iddia etti.

Slope’a göre güvenlik açığının şifreli bir sunucunun ardında yer alıyor. Bu sunucuya da erişilmesi için üç faktörlü bir kimlik doğrulama yapılması şart. Cüzdan geliştiricileri böyle bir açığın olmadığını dile getirdi.

Solana geliştiricileri ise Slopu’un mimarisinde bir sıkıntı olduğunu ve insanların özel anahtarlarının çalındığını vurguladı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir