Kriptolar:
29723
Bitcoin:
$66.360
% 6.02
BTC Dominasyonu:
%54.5
% 0.58
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 5.93
Korku & Açgözlülük:
64 / 100
Bitcoin:
$ 66.360
BTC Dominasyonu:
% 54.5
Piyasa Değeri:
$2.38 T

“Sigorta reel olarak büyüyecek”

Tarım sigortacılığının dünyadaki en önemli buluşmalarından ve 2 yılda bir gerçekleştirilen Uluslararası Tarım Sigortacıları Birliği (AIAG) Kongresi İstanbul’da yapılıyor. TARSİM’in ev sahipliğinde 36. Uluslararası Tarım Sigortacıları Birliği (AIAG) Kongresi, 300’e yakın yerli ve yabancı konuğu katılımı ile bugün başladı.

Bloomberg HT’de yayınlanan Sigorta Gündemi programında yer alan habere göre, iki gün sürecek kongrenin bu seneki ana teması “Tarımsal Risk Yönetiminde Trendler: İklim, Teknoloji ve Kamu-Özel Kurumsal Çözümler” oldu.

Sektör 2022’den umutlu

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı Atilla Benli, 2022 yılında sektörün büyüme açısında bir sıkıntı yaşamayacağını belirterek, “Sektörler arası baktığımız zaman, sanayi dışında büyüme açısından sigorta sektörünün yine reel olarak büyümeye devam edeceği bir yıl gibi görünüyor.” dedi.

Emeklilik Gözetim Merkezi (EGM) nin açıkladığı 31 Mayıs 2022 verilerine göre BES’te OKS dahil toplam katılımcı sayısı 13 milyon 705 bin 129 kişi, toplam fon büyüklüğü de Devlet Katkısı dahil olmak üzere 301 milyar 106 milyon TL’ye ulaştı.

Trafikte zarar, hayatta kâr

TSB verilerine göre, ilk çeyrek verilerinde özellikle trafik ve kaskoda zarar ciddi zararlar yazıldı. Hayat dışında toplam 423 milyon lira zarar görülürken, trafikte 2 millyar 936 milyon, kaskoda da 1 milyar 256 milyon teknik zarar yazıldı.

Hayat branşında 805 milyon lira kâr

İlk çeyrekte 5 milyor 536 milyon lira prim yazılırken, 805 milyon liranını üstünde teknik kâr görüldü.

30 öğreniciye ücretsiz eğitim

Türk Reasürans ile Yıldız Teknik Üniversitesi arasında imzalanan iş birliği protokolü ile, İşletme Yönetimi İkinci Öğretim (Tezsiz) Yüksek Lisans programında tam burslu olarak 30 öğrenciye ücretsiz eğitim sağlayacak.

Anadolu Sigorta, risklerin derecelendirilmesine ilişkin çözümler sunan risk ölçümleme uygulaması RiskCEP mobil platformunu bir dizi yenilikle geliştirdi.

‘Can dostlar’a yapılan sigorta artacak

Global Market Insights’ın (GMI) yakın tarihli bir raporuna göre, evcil hayvan sigortasının piyasa değerinin 2030 yılına kadar 14,9 milyar ABD Dolarına ulaşması bekleniyor.

Moody’s analistleri, artan enflasyon ve inşaat maliyetlerinin, felaket kayıplarıyla birleştiğinde, 2022 ve sonrasında sigorta şirketleri ve reasürörlerin birleşik oranlarını etkileyeceği konusunda uyarıda bulundular…

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir