Kriptolar:
29739
Bitcoin:
$66.494
% 0.60
BTC Dominasyonu:
%54.6
% 0.12
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 1.30
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 66.494
BTC Dominasyonu:
% 54.6
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Sıcak Gelişme: Tether’ler Çekilirken, Borsalara Bitcoin Yağıyor!

Glassnode verilerine göre, 7 Nisan’da borsalardan yaklaşık 406,8 milyon dolar ayrıldığından Bitcoin çıkışlarında ani bir artış görüldü. Whale Alert tarafından gün içinde tespit edilen işlemlerde yüz milyonlarca USDT borsalardan ayrılıyor ve balinalar borsalara Bitcoin yığıyor. İşte beklenenler…

USDT para çekme işlemleri artarken, borsalara büyük bir Bitcoin akışı var

Coinmuhendisi.com olarak bildirdiğimiz üzere, geçtiğimiz son 24 saat içinde Bitcoin balina aktivitesinde önemli bir artış oldu. Önemli borsalara önemli miktarda Bitcoin akışı ve USDT çıkışı olduğu için, değişimin tamamen olumlu olmayacağına dair korkular var. Balina izleyicisi Whale Alert tarafından sağlanan verilere göre, borsalardan USDT çıkışı gerçekleşirken yerine BTC giriyor. İşlemlerden birinde dünyanın en büyük kripto borsalarından biri olan Coinbase’e yaklaşık 10.000 BTC gönderildi.

Benzer şekilde Binance, bir dizi işlemde milyonlarca USDT’yi boşalttı. Bir işlemde 130 milyon USDT’nin üzerinde transfer yapılırken, iki ayrı işlemde 125 milyon ve 126 milyon USDT alındı; her üç işlem de altı saat içinde gerçekleşti.

125 milyon dolarlık USDT’yi Binance’den anonim cüzdana taşıyan işlem kaydı:

126 milyon dolarlık işlem:

Bu 3 işlemle birlikte toplamda 381 milyon USDT Binance’den çekildi.

Borsalardan BTC çıkışı ne anlama geliyor?

Bitcoin’lerin borsalara, özellikle balinalar tarafından aktarılması satış baskına işaret ettiği için genellikle olumsuz beklentiye neden olur. Kripto topluluğu, işlemler balinalar için alışılmadık bir panik satışı gösterdiğine inanıyor. Bazı analistler, balinaların üzerlerine atmaya niyetli olduğuna inanarak bundan memnuniyetsizliklerini dile getirdi:

Bu büyük süslü balina türlerinin geri kalanımız gibi yozlaşmış olduğunu bilmek biraz rahatlatıcı buluyorum. FOMO yüksektir; panik az satar.

Twitter’dan “Thetarian11” buna ek olarak , “Tamam, BTC konferanstan sonra 20 bin gidiyor” dedi.

Uzmanlara göre USDT çıkışı, balinaların cüzdanları güvence altına almak için USDT’yi satın almak ve çekmekle ilgilenmediğini de gösterebilir. Balinaların lider kripto para birimi konusunda karamsar olmaları ve bir düzeltme beklemeleri panik satış yapmak üzere borsalara BTC yığmasıyla anlaşılıyor. USDT çıkışı ve Bitcoin’in borsalara transferi devam ederse, satış baskısı 44 bin doların kırılma ihtimalini güçlendirebilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir