Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$64.151
% 1.35
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 64.151
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Sıcak Gelişme: OSC, Popüler Bitcoin Borsasını Yasaklıyor!

Ontario Menkul Kıymetler Komisyonu (OSC), kayıtlı olmayan Bitcoin borsalarına karşı daha fazla önlem alıyor. 21 ve 22 Haziran’da tamamlanan iki yasal işlemde OSC, Kucoin’i Ontario’dan men etti. Öte yandan, platformunu kaydetmek için OSC ile birlikte çalışmayı taahhüt eden Bybit ile anlaşmaya vardı.  İşte detaylar…

Bitcoin borsası, Kanada’da yasaklanıyor

Kararların bir parçası olarak, düzenleyici Kucoin’e 2.096.550,35 Kanada doları (1.621.597.83 dolar) para cezası veriyor. Görünüşe göre Bybit, gelirlerinin 2.468.910 Kanada dolarının (1.909.603.13 dolar) düzenleyiciye boşaltmış durumda. Düzenleyici, borsaya soruşturması için ödemesi için 10.000 Kanada doları (7.734,60 dolar) daha ceza kesiyor. OSC duyurusunda şunlar yer alıyor:

KuCoin’den farklı olarak Bybit, OSC’nin yaptırım eylemine yanıt verdi, açık bir diyalog sürdürdü, istenen bilgileri sağladı ve kayıt tartışmalarına katılmayı taahhüt etti.

Ontario Menkul Kıymetler Komisyonu (OSC) bugün, OSC ve Bybit Fintech Limited arasında bir uzlaşma anlaşmasının onaylandığını duyurdu. Ancak komisyon, Ontario’nun menkul kıymetler yasasına uymadığı için Kucoin’i kalıcı olarak yasaklama emri aldı.

Bybit, uzlaşma sağladı

Mart 2021’de OSC, Ontario’da türevler veya menkul kıymetler ticareti sunan kripto varlık ticaret platformlarının OSC ile iletişime geçmesi veya yaptırım eylemiyle karşı karşıya kalması emrini verdi. Bunu yapmak için verilen emirin süresi 3 hafta idi.  Bybit ve KuCoin, son tarihe kadar kadar OSC ile iletişime geçemedi. Ontario’daki faaliyetlerine devam etti.  OSC, KuCoin’in Ontario’nun sermaye piyasalarına katılımını kalıcı olarak yasaklayan emirler aldı.

Kayıt görüşmeleri devam ederken, Bybit, Ontario’da ikamet edenler için yeni hesap kabul etmeyeceğini, Ontario yatırımcıları tarafından tutulan mevcut hesaplara yeni ürünler sunmayacağını veya Ontario’da ikamet edenleri hedefleyen herhangi bir pazarlama ve promosyon faaliyeti yürütmeyeceğini söyledi. Ontario’daki bireysel yatırımcılar için Bybit, yatırımcıların kaldıraç, marj veya kredi uzatımı içeren sözleşmeler gibi belirli kısıtlı ürünlerdeki pozisyonlarını azaltmalarını sağlayacak. Bybit ve KuCoin, hem kayıt dışı kripto varlık ticaret platformları işletiyor hem de Ontario yatırımcılarının bir izahname gerekliliklerinden herhangi bir muafiyet olmaksızın menkul kıymet alım satımı yapmalarını sağlıyordu.

Bu hamle, 2021’in başlarında ulusal Kanada Menkul Kıymetler Yöneticilerinin, kripto para birimlerinin kendilerinin menkul kıymet olup olmadığına bakılmaksızın, saklama hizmeti sunan borsalarını menkul kıymetler borsası olarak ele alma kararının ardından OSC’nin kripto borsalarına karşı aldığı bir dizi eylemin parçası. Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere bu tür ilk yaptırım eylemi Poloniex’e karşıydı. OSC bir eyalet düzenleyicisidir, ancak Kanada, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonuna gerçek bir federal eşdeğerden yoksundur.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir