Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$63.840
% 1.33
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 63.840
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Sıcak Gelişme: LUNA 2.0 Artık Yayında! Neler Değişti?

Neredeyse bir ay süren dramanın ardından LUNA 2.0 sonunda yayına giriyor. Şimdiye kadar birçok borsa Terra 2.0 ve airdrop’unu desteklediklerini doğruladılar. İşte yaşananlar…

LUNA 2.0 hayata geçti

Ekibe göre Kullanıcılar, likit LUNA’ları ile ödül kazanmak ve yönetim kararlarına katılmak için tercih ettikleri doğrulayıcıya/doğrulayıcılara Terra Station’da stake etmek, lansman sırasında dApp’lerde kullanmak veya bir borsada işlem yapmak dahil olmak üzere birçok şey yapabilirler. Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere şimdiye kadar şu borsalar Terra 2.0 ve onun airdrop’unu desteklediklerini doğruladılar: Binance, Kraken, Huobi Global, Bitrue, Bybit, HitBTC, Okcoin, OKX Gateio KuCoin, LBank, Cryptocom, FTX, Bitfinex, Bitget ve MECX Global.

Terra ekibi, Luna airdrop’unun 28 Mayıs’ta gerçekleşeceğini doğruladı. Aşağıdaki doğrulayıcılar Terra 2.0 desteğini onayladı Edge Protocol, ChainLayer, BTCSecure, Sigma, TerraBay, Nebula Protocol Astroport, Spectrum, One Planet, Anchor, Sigma, Nexus, Nebula, Coinhall, Prism ve Random Earth. Terra 2.0 fork değil, yeni bir zincir olduğundan, Terra Classic’in dApp’lerinin yeni zincirde yeniden başlatılması gerekecek.

Terra Classic’in fiyat durumu nedir?

Yeni ağ ile birlikte veri platformlarında Terra sayfası da değişti. Yazım sırasında, CoinMarketCap verilerine göre Terra Classic (LUNC), yüzde 1.72’lik bir yükseliş ile 0.0001285 dolardan el değiştiriyor. Bugünkü lansmandan önce yönetim, yeni başlatılan Terra 2.0’ı ana ağ olarak konumlandırmak için orijinal ağın adını, tokenlarını artık LUNA Classic (LUNC) olarak adlandırılan “Terra Classic” olarak değiştirmek için oy kullandı. Diğerlerinden farklı olarak, yeni Terra zinciri algoritmik bir stablecoin olmadan var ve yalnızca toplam 1 milyar tokenlık sabit arza sahip LUNA ile birlikte geliyor. Bu LUNA 2.0 tokenları, arzı 6,5 trilyondan fazla olan orijinal LUNA Classic tokenlarından ayrı olarak işlem görecektir.

Bugünkü lansmanın en dikkate değer yönü, Classic zincirindeki Terra paydaşlarına yeni LUNA  coin’lerinin airdrop ile dağıtılmasıdır. Toplam LUNA 2.0 token arzının %70’ini veya (700 milyon)’unu almak üzere tahsis edildiler. Resmi bir duyuruya göre, her kişinin aldığı LUNA 2.0 airdrop miktarı, bu tokenların UST’nin ABD dolarından ayrışmasından önce veya sonra tutulup tutulmadığına bağlı olarak değişir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir