Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.727
% 1.60
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.727
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Sıcak Gelişme: Büyük Borsalar Bu Altcoin’i Delist Edebilir!

Litecoin’in Mimblewimble güncellemesinin Litecoin ağında etkinleştirilmesinden sadece iki gün sonra, önlerine büyük bir engel çıktı. Güney Kore merkezli iki kripto borsası, yatırımcıları büyük bir hata konusunda uyarıyor ve altcoin projesini delist edebileceklerini söylüyorlar.

Litecoin’in merkezi borsalardaki geleceği, Mimblewimble ile sekteye uğradı

Güney Kore’nin hacim bazında en büyük iki kripto borsası olan Bithumb ve Upbit, gün içinde Litecoin hakkında önemli açıklamalar yaptı. Duyurular, büyük yatırımcıların sürekli olarak Litecoin’i yeni güncellemeden sonra yükseliş hissi beklediği bir zamanda geldi. Upbit, Litecoin yatırımcılarını şu sözlerle uyardı:

Litecoin (LTC) izlemeye alındı. Mimblewimble yükseltmesinin, işlem bilgilerini açığa çıkarmayan bir seçim işleviyle gerçekleştirildiğinden şüpheleniyor.

Basitçe söylemek gerekirse, MWED, gönderilen miktarı gizleyen bir chain üzerinde “gizli” işlemler gönderme olasılığını açar. Esasen, Güney Kore gibi ülkelerdeki yetkililer tarafından gönderilen bir miktarın izlenmesini imkansız ve vergiden muaf kılıyor. Geliştiriciler, güncellemelerin ağın verimini ve işlem işleme hızını artırdığını da ekliyor.

Altcoin delist edilebilir, yatırımcılar dikkat

Litecoin yatırımcıları için büyük bir olumsuzluk haline gelebilecek olan bu duyuru, ileriye dönük olarak kripto paranın potansiyel olarak listeden çıkarılmasına yol açabilir. Coinmuhendisi.com olarak aktardığımız Upbit’in açıklamalarına göre, borsa her zaman kara para aklamayı önlemeye çalışıyor, bu yüzden Mimblewimble aracılığıyla borsaya para yatıracaklarını görürlerse Litecoin’i listeden çıkarmaktan başka seçenekleri olmayacak.

Borsa ayrıca, yeni teknoloji aracılığıyla yapılan para yatırma işlemlerinin, işlem yapılan tutarı veya göndericiyi doğrulamak için borsada kullanılamayacağından kalıcı bir fon kaybına yol açacağını da ekledi. Litecoin’in büyük CEX’lerdeki yeri tartışmalı olsa da, merkezi olmayan borsalar (DEX), Litecoin işlemlerini daha güvenli ve merkezi olmayan hale getiren yeni işlevleri memnuniyetle karşılıyor.

Litecoin kurucusu şeffaflığı vurguluyor

Litecoin kurucusu Charlie Lee, Mimblewimble güncelleme aktivasyonu vesilesiyle bir tweet’te şunları söyledi:

Değiştirilebilirlik ve mahremiyet açısından, MWEB’in sizi oraya %90 oranında ulaştırdığına inanıyorum. Çoğu insan için bu yeterince iyi. Camdan bir evde yaşamakla pencereli bir evde yaşamak arasındaki fark budur. %100 mahremiyete ihtiyaç duyan insanlar, penceresiz bir evde yaşayabilirler.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir