Kriptolar:
29739
Bitcoin:
$65.306
% 0.93
BTC Dominasyonu:
%54.6
% 0.12
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 1.30
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 65.306
BTC Dominasyonu:
% 54.6
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Short’çuların Hedefinde LUNA’dan Sonra Bu Altcoin Var!

Bir analiste göre, kripto para türev borsası FTX, altcoin projeleri üzerindeki satış baskısının arkasındaki nedenlerden biri olabilir. İşte detaylar…

Altcoin satış baskısının arkasında FTX mi var?

Bir analiste göre FTX merkezi borsası, yüksek bir APY karşılığında coin’ler sağlamaya istekli traderlara fon sağlayarak Ethereum ve diğer kripto para birimleri üzerindeki en büyük satış baskısı kaynaklarından biri olabilir. Böyle bir strateji, halihazırda yerel destek seviyelerinin üzerinde kalmaya çalışan bir varlık üzerinde büyük bir baskı yaratır. Analist Arman Shirinyan’a göre FTX, özellikle Ethereum fiyatındaki short pozisyonlarla (açığa satma) öne çıkıyor.

Esasen FTX, kullanıcılara daha sonra FTX ticaret platformunda açığa satış yapanlara sağlanan Ethereum’larını ödünç almaları için “ödeme yapıyor”. Bu tür krediler, Ethereum dahil her türlü varlığın değerini düşürmenin doğrudan bir yoludur. Faiz oranı, platformdaki uzun ve kısa varlıklara olan talebe dayanmaktadır. Örneğin, Terra (LUNA), UST stablecoin’i ile ölüm sarmalına (death spiral) girdiğinde, FTX, short pozisyonlar için kullanılabilecek bir miktar LUNA yatıranlara yüzde 18.000’e varan yıllık getiri oranı (APY) teklif etti. Analist, bu konuda aşağıdaki ifadeleri kullandı:

Açıkça görülüyor ki, dar görüşlü traderlar aşırı yüksek bir APY almanın zaten zor durumda olan bir varlık üzerinde daha fazla baskı sağlamaktan daha iyi olduğunu düşünüyor. Bu nedenle, piyasaya daha fazla satış hacmi enjekte edildiğinden, böyle bir plan piyasadaki satışı körükler.

LUNA sıfıra düşmüştü

Yukarıdaki piyasa hareketlerinin ardından, beklendiği gibi, LUNA’nın fiyatı 0’a düştü. Bu, FTX gibi platformların yardımıyla daha da bükülen benzer bir ölüm sarmalına giren herhangi bir varlığın kaderi olabilir. Daha önce kullanıcılar, FTX ile ilgili cüzdanların kısa bir süre içinde milyonlarca değerinde Ethereum aldığını fark etti. Bu da piyasada ek satış baskısının ortaya çıkacağını gösteriyordu.

Analiste göre Ethereum ve genel olarak kripto pazarındaki girişlerin ve satın alma gücünün olmaması, ETH’nin piyasada bir toparlanma rallisine girmesini engelleyen iki ana nedendir. Şu anda Ethereum, yüzde 3.5’lik bir düşüş ile 1.147 dolardan el değiştiriyor. Piyasa değeri ile ikinci en büyük kripto para olan ETH, son yedi günde ise yüzde 6.8’lik bir artış elde etti. Ethereum, geçtiğimiz yıl, 10 Kasım’da kaydettiği tüm zamanların en yüksek seviyesinin bir hayli altında. O sırada 4.878 dolardan el değiştiriyordu. Şu anda, o seviyenin yüzde 76 kadar altında.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir