Kriptolar:
29536
Bitcoin:
$63.582
% 2.86
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.64
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 5.56
Korku & Açgözlülük:
48 / 100
Bitcoin:
$ 63.582
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Short ve Long Pozisyon Nedir?

Short ve Long Pozisyon, iki veya daha fazla taraf tarafından aralarında sözleşme yapmak üzere gerçekleştirilen ticaretin iki tarafıdır. Burada uzun pozisyon, bir para biriminin veya emtianın kâr elde etme beklentisiyle satın alınmasıdır ve kısa pozisyon anlamına gelir. Bu makalede Coinmuhendisi.com olarak “Short ve Long Pozisyon nedir?” sorusuna yanıt vereceğiz. Ek olarak proje hakkında merak edilen diğer konulara değineceğiz.

Short ve Long Pozisyon nedir?

Bir menkul kıymette “Long” bir pozisyona sahip olmak, menkul kıymetin sahibi olduğunuz anlamına gelir. Yatırımcılar, hisse senedinin gelecekte değerinin artacağı beklentisiyle “Long” pozisyonlarını korur. ” Long” pozisyonun tersi ” Short” bir pozisyondur.

” Short” pozisyon, genellikle sahip olmadığınız bir hisse senedinin satışıdır. Açıktan satan yatırımcılar, hisse senedinin fiyatının değer kaybedeceğine inanır. Fiyat düşerse, hisse senedini daha düşük fiyattan satın alabilir ve kar elde edebilirsiniz. Hisse senedinin fiyatı yükselir ve daha sonra daha yüksek fiyattan geri alırsanız, zarar edersiniz. Açığa satış deneyimli yatırımcı içindir.

Short ve Long pozisyon farkı nedir?

Bir yatırımcı bir hesapta opsiyon sözleşmeleri kullandığında, Short ve Long pozisyonların biraz farklı anlamları vardır. Alım veya satım opsiyonu almak veya elde tutmak uzun bir pozisyondur. Çünkü yatırımcı menkul kıymeti belirli bir fiyattan yazılı yatırımcıya alma veya satma hakkına sahiptir. Short ve Long pozisyonlar, yatırımcılar tarafından farklı sonuçlar elde etmek için kullanılır. Çoğu zaman bir yatırımcı tarafından bir menkul kıymetten yararlanmak veya gelir elde etmek için hem Long hem de Short pozisyonlar aynı anda kurulur.

Yatırımcı hisse senedi fiyatının artmasını beklediğinden ve daha düşük bir kullanım fiyatı ile çağrılar satın aldığından, uzun arama opsiyonu pozisyonları yükselişte olur. Bir yatırımcı, kendisine hisselerini garantili bir fiyattan satma hakkı veren bir uzun satım opsiyonu pozisyonu oluşturarak uzun hisse senedi pozisyonunu hedge edebilir. Short arama opsiyonu pozisyonları, hisse senedini ödünç almaya gerek kalmadan açığa satışa benzer bir strateji sunar. Bu pozisyon, yatırımcının uzun hisse senedi pozisyonlarını garantili, genellikle daha yüksek bir fiyattan teslim etme olasılığı ile opsiyon primini gelir olarak toplamasına izin verir. Tersine, açığa satış pozisyonu, yatırımcıya hisse senedini belirli bir fiyattan satın alma imkanı verir.

Bunlar, Short ve Long pozisyonları farklı menkul kıymetlerle birleştirmenin, bir portföydeki kayıplara karşı nasıl kaldıraç ve riskten korunma oluşturabileceğinin sadece birkaç örneğidir. Kısa pozisyonların daha yüksek risklerle geldiğini ve belirli pozisyonların doğası gereği IRA’larda ve diğer nakit hesaplarda sınırlı olabileceğini hatırlamak önemlidir.

Çoğu Short pozisyon için genellikle marj hesaplarına ihtiyaç vardır. Aracı kurumunuzun daha riskli pozisyonların sizin için uygun olduğu konusunda hemfikir olması gerekir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir