Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$64.215
% 4.10
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.215
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Shiba Inu Geliştiricisi, SHIB Yatırımcılarını Uyardı: Dikkat!

En büyük meme coin’lerden biri olan Shiba Inu (SHIB)’nun kazandığı ivme, her türlü istenen ve istenmeyen ilgiyi çekiyor. Shiba Inu geliştiricisi Kaal Dhairya, SHIB topluluğunun üyelerini, kötü niyetli kişiler tarafından fonları çalmak için başlatılan dolandırıcılık tokenlarına karşı uyardı. İşte detaylar…

Shiba Inu geliştiricisi, “scam tokenlara” karşı uyardı

Bir SHIB geliştiricisi olan Kaal Dhairya, kendilerini viral meme coin ile ilişkilendirmeye çalışan dolandırıcılık tokenlarının giderek arttığına dikkat çekti.  Dhairya’nın en son blog gönderisine göre, şu anda kendisini SHIB ile ilişkilendirmeye çalışmak için kötü niyetli bir akıllı sözleşme kullanan belirgin miktarda token var. Blog yazısına göre, Shiba Inu: Deployer’ı taklit etmeye çalışan kötü niyetli aktörler, Etherscan’a yansıyan kodlara göre, sanki Shiba Inu: Deployer’dan Shiba Inu: Deployer 2’ye bir miktar token gönderilmiş gibi yazdılar.

Bununla birlikte, akıllı sözleşme tarafından bu şekilde görünmesi için manipüle edildikleri için işlemler hiçbir şekilde gerçek şey değildir. Bunun yalnızca bir pazarlama hilesi olabileceğini belirtmekle birlikte, büyük olasılıkla bir dolandırıcılık olabileceğinden, böyle bir tokenla etkileşim kurmak oldukça risklidir. Bahsedilen blog yazısında Dhairya, SHIB kullanıcılarını şüpheli dolandırıcılıkların kurbanı olmamak için resmi duyuruları takip etmeye çağırdı.

SHIB ekibi, topluluğu dikkatli olmaya çağırdı

Bu dolandırıcılık eyleminin sonucunda, bazen bu tür kötü niyetli tokenları onayladıklarında kurbanların fonlarını tüketebilir. Geliştirici, blog yazısını “Bunu her zaman görüyoruz ve onlar için hiçbir şey yapamadığımız için bu bizim kalbimizi kırıyor. Bu yüzden lütfen kriptodaki bu tür haberlere asla TEPKİ VERMEYİN, kazandığınız paradan tasarruf etmek için duyurular için her zaman resmi proje kanallarını dinleyin, ”diye sonlandırıyor.

Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere SHIB geçen yıl popülaritesini hızla artırdıktan sonra, birçok dolandırıcı onun popülaritesinden yararlanmaya çalıştı. Geçen Kasım ayında, viral meme tokeninin arkasındaki geliştiriciler ekibi, yatırımcıları dolandırıcılar tarafından hedef alındıkları konusunda uyardı. Ekibin herhangi bir çekiliş, hediye veya airdrop teklif etmediğini vurguladılar.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir